Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP-Kamerlid bezoekt boeren in Staphorst

Geplaatst op: 15 februari 2017

Op vrijdag 17 februari a.s. bezoekt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf melkveebedrijf Dunnink in Staphorst. Hij gaat spreken met boeren over de problemen die er zijn in de landbouw. Alle boeren zijn van harte welkom!

Een van de grote problemen waar melkveehouders tegenaan lopen is de invoering van de ‘Fosfaatwet’ van staatssecretaris Van Dam. Daardoor komen veel bedrijven in de gevarenzone. Het kabinet laat de landbouw veel te vaak in de steek.

Dat mogen we niet laten gebeuren, vindt Elbert Dijkgraaf: “Laat de landbouw niet langer ondersneeuwen. Ik pleit voor een minister vóór landbouw, die in het kabinet op kan komen voor de belangen van de sector. Staatssecretaris Van Dam zorgt alleen voor meer verplichtingen, hogere lasten, maar minder inkomen. Dat kan zo niet doorgaan.”

Het SGP-bezoek aan Dunnink begint met een korte presentatie van Henk Dunnink over zijn boerenbedrijf. Daarin zullen onder andere de knelpunten ter sprake komen waar hij mee te maken heeft. Elbert Dijkgraaf gaat daarna in op de problemen waar boeren tegenaan lopen en geeft zijn visie op het landbouwbeleid.

Het laatste programmaonderdeel is een vragenuur. Alle boeren kunnen dan vragen afvuren op het SGP-Kamerlid.

Datum: 17 februari

Tijd: 14.30-16.00 uur

Plaats: Staphorst

Adres: Leidijk 9b, 7951 LM

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500