Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weedehof heeft de wind volop mee

Geplaatst op: 16 februari 2017

Knol en eerste koper verrichten de starthandeling.

De dertien bewoners van het woningbouwproject Weedehof kunnen in juli al de sleutel van hun nieuwe huis verwachten. Dat meldde Jan Joustra van ontwikkelaar Vazet donderdagmiddag bij de officiĆ«le start van het project. Dat heeft vanaf het begin de wind al behoorlijk mee. “Meestal moet ik bij het begin van een woningbouwproject uitleggen waarom alles zo lang duurde. Hier niet…”, aldus Joustra.

De interesse in de dertien levensloopbestendige woningen was groot. Acht maanden na de presentatie kan de schop daarom al de grond in. Voor Joustra reden om de gemeente Zwartewaterland te wijzen op de mogelijkheden van een nieuw project. Volgens hem kloppen nog steeds belangstellenden bij hem en makelaar Bonthuis Vaartjes aan. Wethouder Knol had tijdens een korte toespraak echter een teleurstellende mededeling. “Er komt nog een vervolgproject, maar daarna hebben we voorlopig andere plannen.”

Knol is desondanks enthousiast over het project. “In de jaren zeventig was er veel interesse in patiowoningen. Daarna nam de belangstelling voor appartementen toe, maar je ziet nu toch weer de patiowoning terugkeren”, aldus Knol, die de snelle realisatie ook ziet als een bewijs voor Hasselt als ‘aantrekkelijke woonomgeving’. “In dit geval zijn er veel vijftig plussers uit Zwolle die hier komen wonen, maar ook jonge gezinnen uit die stad komen steeds vaker hier naar toe.”

Een van de nieuwe bewoners is John de Zon. De Zwollenaar was zelfs de eerste die belangstelling toonde voor De Weedehof. Hij komt met zijn vrouw op nummer 1 te wonen en mocht donderdag samen met Knol een kruiwagen vol grond over het project uitstorten. “Wij hadden onze woning in Zwolle binnen twee weken verkocht, waardoor we nu tijdelijk huren in Hattem. Als de woning klaar is, komen we meteen naar Hasselt. Wij vielen voor de mogelijkheid van gelijksvloers wonen, hoewel wij wel een verdieping krijgen. In Zwolle zijn er weinig van dit soort woningen”, legt De Zon uit.

Ontwikkelaar Vazet werkt bij alle projecten overigens samen met Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden. Bonthuis Vaartjes verkocht de woningen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Weedehof heeft de wind volop mee

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500