Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tears in Heaven: indrukwekkende avond

Geplaatst op: 18 februari 2017

Afgelopen vrijdag was er in de Overtoom al weer de zevende Good2Know-avond met als thema “tears in heaven”. Het was opnieuw een indrukwekkende avond waarbij het thema lijden in deze wereld uitgewerkt werd aan de hand van muziekfragmenten en clips.

Met het welbekende nummer van Eric Clapton, die ‘Tears in Heaven’ schreef nadat zijn zoontje na een verschrikkelijk ongeluk was overleden, werd de avond geopend. Er werd vervolgens ingezoomd op het verschrikkelijke lijden wat er in deze wereld kan zijn. Voor veel mensen is dit een reden om de welbekende en ook logische ‘waarom-vraag’ te stellen…

Deze vraag stelden uiteindelijk de vrienden van de Bijbelse Job ook die, nadat Job een verschrikkelijk lijden was overkomen, een week hadden gezwegen.

Het antwoord van God was indrukwekkend; Waar was je toen Ik de wereld creëerde? Waar was je toen Ik de sterren aan de hemel plaatste? Waar was je…? En Job kwam tot de conclusie dat God groter was dan zijn ‘waarom-vraag’.

Het antwoord op de ‘waarom-vraag’ kwam er gisteravond niet, wel de vraag of wij vertrouwen hebben in een God die veel groter is dan wij kunnen denken en proberen te snappen..

 

De volgende Good2Know-avond zal medio april/mei zijn, deze datum zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500