Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Mateboer legt zich toe op bedrijfsfotografie

Geplaatst op: 20 februari 2017

Jan Mateboer legt zich met zijn buro244 steeds meer toe op bedrijfsfotografie. De Genemuidenaar werkt onder meer voor makelaars, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woninginrichters, winkels en horeca. Mateboer kiest bewust voor deze tak van het vak. “Ik hou er van om tijd aan een foto te kunnen besteden”, aldus Mateboer.

Dat betekent dat hij zich minder richt op bruiloft-, portretfotografie of persfotografie. Liever legt hij interieurs mooi vast voor makelaars of portretteert hij het resultaat van een bouwproces. Ook voor andere bedrijven kan hij uiteraard veel betekenen met zijn camera, zoals het vastleggen van producten. Mateboer fotografeert bijvoorbeeld ook stalen voor de tapijtindustrie. “De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in 360 graden fotografie. Binnenkort ben ik ook Google certified. Ook hoogtefotografie doe ik. Daarvoor heb ik speciale apparatuur aangeschaft”, zegt Mateboer.

Hij fotografeert al vanaf zijn jeugdjaren, al koos hij beroepsmatig eerst een andere richting. “Ik ben begonnen bij VWC, in de tijd dat de broers Van Wendel nog vanuit Grafhorst werkten. Daarna richtte ik me meer op de grafische kant van websites. Later ben ik gaan werken voor het bedrijf dat onder meer campings inspecteert en daarvan en een gids maakt. Daar onderhield ik de websites die ik zelf ontwikkelde. Daarna ben ik als webbouwer en ontwerper voor mezelf begonnen, waarbij VWC weer een belangrijke opdrachtgever werd.”

Mateboer is daar gespecialiseerd in webdesign, maar de laatste tijd pakt hij de camera steeds vaker beroepsmatig op. “Fotografie is wat ik het liefste doe. Daarom wil ik daar meer mee bezig. Voor een makelaar in Nieuwleusen fotografeer ik alle huizen in de portefeuille: van rijtjeswoningen tot prachtige huizen in het buitengebied. Vastleggen van de sfeer en de mogelijkheden van een huis is heel uitdagend en leuk. Ook voor het bedrijfsleven ben ik veel op pad.”

Jan Mateboer toont de komende tijd regelmatig zijn werk op Genemuiden Actueel. Kijk voor zijn portfolio op www.buro244.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500