Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw: Elly’s Beach en Bistro

Geplaatst op: 23 februari 2017

Het is met de voorjaarsstorm van donderdag nog een beetje moeilijk voor te stellen, maar komende woensdag gaat de deur van Elly’s Beach en Bistro open. Elles Oortwijn neemt dan de scepter over van haar vriend Peter Platje, die een maand later in het vernieuwde ’t Kraantje in Zwartsluis stapt. “We hebben er ongelooflijk veel zin in”, zeggen ze allebei.

De tijdelijke oplossing voor ’t Kraantje aan de Blauwe Hand opende de deur naar een nieuwe toekomst. Toeval bepaalt immers veel in het leven, en voor dat toeval zijn ze de gebroeders Terwel dankbaar. “We zouden hier zitten tijdens de bouwperiode van ’t Kraantje, maar toen we hier zaten wilden we eigenlijk niet meer weg. Wat een toplocatie”, zegt Elles, die bij de waarom-vraag hulp krijgt van Platje. “Kijk maar buiten…”, zegt hij, en hij wijst op de schuimende golven die over de Beulaker scheren.

Het verdronken dorp is aan de horizon zichtbaar. In de zomer ligt het meer bij goed weer vol met bootjes. “Bovendien zitten we hier aan een doorgaande weg. Als je goed en betaalbaar eten serveert, moet dit een goede plek zijn. We gebruiken alleen verse producten. Ook hebben we ondertussen een strandje gemaakt en het uitzicht verbetert. Vroeger keek je hier tegen muurtjes aan, nu zie je het meer. De komende periode kleden we het strand meer aan”, vertelt Elles.

Inspiratie daarvoor kregen ze onlangs tijdens een vakantie in Vietnam. De houten banken die ze daar zagen, staan straks op het strand. Speeltoestellen voor de kinderen volgen snel. “We streven naar een ‘laidback’ beachbar. Het wordt geen feesttent, maar een locatie voor het hele gezin. Terwijl de kinderen aan het strand spelen, genieten de ouders van een borrel en een hapje. Iedereen moet zich hier thuis voelen, vanaf de lunch tot het moment dat de laatste gasten weg gaan”, vertelt Elles, die al een heel horecaleven achter de rug heeft. Haar ouders runden eerst een café in Dalfsen en daarna discotheek The Old Timer in Nieuwleusen.

Op het strand liggen straks ook Sup-materialen en uiteraard kunnen bootjes gebruikmaken van de aanlegsteiger. Binnen moet het ook sfeervol worden. “Groots verbouwen gaan we niet, maar het pand krijgt wel een opfrisbeurt. Daarbij krijgen we ook hulp van Jan Rook van Ruach. We zijn druk bezig met schilderen en komende maandag komt het nieuwe tapijt. Dan ziet alles er al weer heel anders uit. De grote opening volgt deze zomer, maar komende woensdag gaan we officieel open. Vanaf 18.00 uur is er voor 25 euro een proeverij van alles wat hier op de kaart komt. Je kunt dus de sfeer én de gerechten proeven.”

Elly’s Beachbar heeft ondertussen twee nieuwe koks aangetrokken. Platje kookt dus niet aan de boorden van de Beulaker. “Komende maand ondersteun ik Elles en daarna verkas ik weer naar Zwartsluis. Het nieuwe Kraantje wordt echt prachtig, je weet niet wat je ziet. Begin april gaan we weer open. Deze plek zal ik nog best gaan missen, maar ik heb ook weer ontzettend veel om in het  nieuwe pand aan de slag te gaan.”

In het voormalige hotel bij de Beulaker, op grondgebied van Wanneperveen, is ondertussen een ware Sluziger enclave ontstaan. Raymond Spijkerman runt daar immers zwembad Nemo. Ook die samenwerking biedt veel mogelijkheden. Oortwijn mikt bovendien op feestjes en partijen. De eerste afspraken daarvoor staan zelfs al in de agenda. Het is kortom alleen nog wachten op beter weer voor Elly’s Beach en Bistro.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500