Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wethouders laten een maand lang alcohol staan

Geplaatst op: 24 februari 2017

Wethouders Gerrit Knol en Arie Speksnijder zijn vanaf 1 maart een maand lang nuchter. Ze doen mee met de actie IkPas. Deze landelijke actie daagt iedereen uit om bewuster met alcohol om te gaan. Knol en Speksnijder drinken daarom een maand lang geen alcohol.

In de regio IJsselland groeien jongeren op in een omgeving waarin alcohol heel gewoon is. En ook veel volwassenen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Om deze gewoonte te doorbreken, stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en het goede voorbeeld te geven aan de jeugd, ondersteunt de gemeente Zwartewaterland de landelijke actie IkPas.

Waarom meedoen?
30 of 40 dagen lang ervaren wat de rol van alcohol in uw leven is. Wie weet komt u er achter dat u onbewust toch vaker alcohol drinkt dan u denkt. Of misschien denkt u vooraf dat het enorme uitdaging zal zijn en blijkt het u veel makkelijker af te gaan dan verwacht. Deze uitdaging maakt u bewust van de rol van alcohol in uw leven. Na deelname aan IkPas maakt u waarschijnlijk een meer bewuste keuze wanneer u wel of geen alcohol drinkt. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers zich tijdens IkPas fitter voelen, beter slapen en minder alcohol drinken (ook na 6 maanden!).

Ervaar zelf hoe het is om vanaf 1 maart 30 dagen géén alcohol te drinken. Daag anderen ook uit om mee te doen en vraag collega’s, vrienden, familieleden en sportmaatjes om zich aan te melden.

Aanmelden kan via de website: www.ikpas.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500