Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn onderuit in Marknesse

Geplaatst op: 25 februari 2017

Dames 1 van Ruutvoorn verloren zaterdagmiddag met 3-2 van en in Marknesse. Daarmee worden de degradatiezorgen van de Genemuidenaren alleen maar groter. Ruutvoorn staat op de elfde plaats, terwijl nummer 12 zich uit de competitie heeft teruggetrokken.

Na bijna twee uur spelen was het gevoel voor de meeste dames van Ruutvoorn dubbel. Als je met  2-0 voor weet te komen, ga je er eigenlijk vanuit dat je de winst naar je toe weet te trekken. Aan de andere kant was een vijfsetter van te voren iets geweest waar de meesten voor hadden willen tekenen.

De afgelopen zaterdagen waren vrije zaterdagen. In tussentijd gingen de trainingen door en werd er vooral getraind op de opstelling waarbij Lisa Pol het spelverdelen op zich zou nemen. Lisa Pol is jeugdspeelster, 15 jaar en traint als spelverdeelster al langere tijd mee. Ze heeft al wat speelminuten op haar naam, maar begon de wedstrijd nog niet eerder. Corien van de Wetering was echter de hele week op skivakantie en uiteindelijk maar net op tijd terug om toch mee af te reizen naar Marknesse.

SVM wist de laatste wedstrijden aardig wat punten bij elkaar te spelen en staat net wat boven de dames uit Genemuiden. Ruutvoorn wist wat punten te sprokkelen, maar staat toch echt onderaan. Ruutvoornen SVM zijn meestal aan elkaar gewaagd en dat bleek ook deze keer.

In de eerste twee sets waren een goed blok, een sterke serve en tactisch spelen echter van een degelijk niveau dat SVM het niet voor elkaar kreeg te winnen. Lisa Pol speelde met overtuiging en leverde nette set-ups af aan de aanvalsters. Wel stond SVM beide sets voor, maar Ruutvoorn liet zich van haar taaie kant zien en wist de sets met 25-22 en 26-24 te winnen.

In de derde en vierde set kwam de pass echter minder goed aan, waarmee ook de aanvalspower afnam. SVM daarentegen leek beter verdacht op de tactische ballen van Ruutvoorn en met een wissel aan hen kant begon het beter te lopen. Ruutvoorn bleef hoop houden, maar wist het tij niet te keren. De sets gingen overtuigend naar de tegenstander. 25-17 en 25-15.

In de 5e set gooide Ruutvoorn nog 1 x alles in de strijd. Lisa Pol begon net als de andere sets weer in de basis en vooral haar set-ups achterover zorgden voor mooie scores. Ruutvoorn kon weer aanhaken, alleen op 6-6 was daar een serie van 5 punten van SVM, daarmee werd een gat geslagen wat Ruutvoorn niet meer wist te dichten. Zo werd het een 3-2 verlies. Met de twee behaalde punten, blijft Ruutvoorn hekkensluiter, alleen weet het wel de aansluiting met bovenstaande teams te behouden. Bovendien hebben alle andere teams 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld. Even herstellen dus en dan aanstaande zaterdag weer aan de bak. VC058 uit Leeuwarden komt dan op bezoek.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500