Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tandarts (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 27 februari 2017

Het is de ruimte waar je niet voor je lol zit. En ja, ze proberen het allemaal wel gezellig en comfortabel te maken, maar het liefst verstop ik me achter de rug van m’n moeder. En ja, ik ben inderdaad 31 en nee ik schaam me er niet voor dat ik nog aan het handje van mijn moeder het voorportaal van de hel ingesleurd moet worden. De wachtruimte bij de tandarts. Dat is voor mij het voorportaal van de hel. Het is een optreden van Sieneke waar geen einde aan lijkt te komen.

Iedereen die daar ook zit heeft medelijden met elkaar. Er wordt bij binnenkomst wat onwennig en semi zenuwachtig naar elkaar geknikt, om vervolgens op een gammele opgedirkte tuinstoel plaats te nemen naast een tafel met de leesmap. Een leesmap die ook nooit up to date is, dus de kans is vrij groot dat in je april 2017 de Libelle kerstspecial uit 2013 treft. Wat eigenlijk alleen als voordeel heeft dat je weer zin krijgt in gourmetten.

Op de achtergrond hoor je altijd een tandarts die bezig is om iemands gebit grondig te restaureren met een drilboor. En echt, ik geloof niet zo heel snel in complottheorieën, maar ik ben er van overtuigd dat in elke wachtruimte bij de tandarts gewoon een cassettebandje wordt afgespeeld waarop tandartsboor-geluiden opgenomen staan.

Eigenlijk is het meest frustrerende nog de onzekerheid en de spanning. Het doet me denken aan het grote moment in je leven dat je voor het altaar staat om ‘ja, ik wil’ te zeggen: je hebt geen idee wat er vanaf dat moment gaat gebeuren, alleen weet je dat het verloop heel vervelend gaat worden. Om nog maar te zwijgen wanneer ze je gaan verdoven en je daarna alsnog weer plaats laten nemen in diezelfde wachtruimte. Terwijl de verdoving zijn ding doet – en het kwijl langs je mondhoeken naar beneden begint te stromen, komt er juist altijd dan een bekende naast je zitten. Die ook even een praatje met je gaat aanknopen:

“Hé Nick, heb je Ajax nog gezien dit weekend?”

Jmaw msawr vond kswns nwie zoo gwoelld

“Wat zeg je?”

JMAW MSAWR VOND KSWNS NWIE ZOO GWOELLD

“Oh, je verdoving begint te werken, zeg dat dan”

JWAAA!!

De wachtkamer van de tandarts, een escaperoom zonder uitgang, die zelfs met een verdoving nog voor pijnlijke momenten kan zorgen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500