Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

KK Heutink bouwt Patershof in Hasselt

Geplaatst op: 28 februari 2017

De eerste bewoners trekken komende week in De Patershof. Aannemingsbedrijf KK Heutink uit Genemuiden realiseerde nieuwbouw woningen op deze historische locatie Hasselt. De half vrijstaande woningen zijn voorzien van alle moderne gemakken, maar ademen de sfeer die past bij deze plek en de Hasselter binnenstad.

Dankzij de inzet van KK Heutink is ‘de schandvlek van Hasselt’ uitgewist. Op de hoek Eikenlaan/Gasthuisstraat stond jarenlang een vervallen woning. Een weinig fraaie herinnering aan een bijzondere geschiedenis. De historie van de voormalige stadsboerderij van de familie Zielman voert namelijk terug naar 1573, zo ontdekte de Historische Vereniging Hasselt.

Ooit stond op de plek het huis van de pater van het Vrouwen Mariaklooster. Die woonde gescheiden van de vrouwengemeenschap van het klooster. Vandaar de naam Patershof. Rond 1614 werden in dezelfde hof soldatenhutten gebouwd. Die staan nog op de oudste kadasterkaart van Hasselt (uit 1820). KK Heutink en Bonthuis Vaartjes Makelaars hebben zich de afgelopen jaren ingezet om een goede invulling te geven aan de locatie. Het bouwbedrijf realiseerde een authentieke stijl die past bij de plek. De bouwkwaliteit blijkt ook uit de keuze voor duurzame materialen.

Een van de kopers is het echtpaar Hilberts. Ze verhuizen komende week naar de woning die past bij hun levensfase. Via een grote hobbyboerderij in Zwartsluis en een Hasselter huis met grote tuin komen ze nu in een levensloopbestendige woning terecht. De locatie was daarbij doorslaggevend, zegt Aly Hilberts. “Wij wilden ons huis alleen verkopen als we in het centrum terecht konden. Anders moet je altijd met de fiets of met de auto naar evenementen en activiteiten. Op latere leeftijd is dat niet handig. Toen we ons huis binnen een week verkochten, bleek via Bonthuis Vaartjes dat er nog een woning in De Patershof vrij was. Alsof het op ons heeft gewacht.”

Naast de locatie is ook de woning zelf ‘perfect’ voor Hilberts, met onder meer een slaapkamer en badkamer op de begane grond. “Dankzij het gebruik van veel glas doet de woning bovendien heel ruim aan. Dat hebben de bouwers heel knap gedaan. Dit is precies het huis en de locatie waar we graag wilden wonen.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500