Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 1 maart 2017

Ik keek RTLLN, daar schaam ik me soms eigenlijk al voor. En dan gaat daarnaast ook nog het gerucht in de ronde dat presentator van dienst — Humberto Tan — het aanlegt met mijn aanstaande ex – Dionne Stax, u weet wel, die van het NOS journaal. Dit alles viel in het niet bij een onderwerp dat werd aangesneden over het te bepalen geslacht van een kind. Jawel, dit leest u goed. Tegenwoordig probeert men het geslacht van hun aanstaande kind te beïnvloeden.

Alsof je bij een snackbar staat: “Ja hoi, ik wil graag een zoon, doe maar een voetballer, met zowel in het linker als het rechterbeen een kiezelhard schot en als het even kan blond haar, blauwe ogen. Een soort tweede Kasper Dolberg qua looks, dit ivm met de posters die boven de bedden van tienermeisjes moeten komen te hangen”.

“Oh, wat zegt u? deze week is er een aanbieding met donkerbruin haar & bruine ogen? Nou, doet u dat dan maar, volgens Google heeft Cristiano Ronaldo dit ook, kunnen we wel mee leven”.

We slaan door in dit land. En dat meen ik oprecht. Er zijn zoveel mensen waarbij het krijgen van kinderen geen uitgemaakte zaak is. Zo spraken ze over het ‘nemen’ van kinderen. Kinderen neem je niet, dat wordt je gegeven. En dat gegeven is niet iedereen gegeven. Er gaat zoveel leed schuil achter koppels waar hun kinderwens op geen enkele manier beantwoordt kan worden, dat ik het bijna respectloos tegenover deze mensen vind om zo om te springen met het krijgen van kinderen.

In onze maatschappij moet alles maar kunnen en mogen – en bijna alles kan tegenwoordig ook, ik ben echt heel erg blij met mijn tosti-apparaat waar de gezichtjes van Bassie & Adriaan in mijn sneetjes casinobrood gebrand worden, ik vind het geweldig.
Maar laten we het krijgen van kinderen niet gaan zien als de aanschaf van een product. Het is iets wat de natuur ons als mensheid schenkt, daar moeten we zorgvuldig en respectvol mee omspringen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500