Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste schoolzwemkampioenschap van Nederland

Geplaatst op: 2 maart 2017

Op 31 maart organiseren de zwemverenigingen en reddingsbrigades in Zwartewaterland voor de eerste keer de Schoolzwemkampioenschappen van Zwartewaterland. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de omgeving zijn uitgenodigd om mee te doen. Locatie is zwembad Bestevaer in Genemuiden; de wedstrijd gaat van start om 18.00 uur.

Het Schoolzwemkampioenschap is een sportief evenement waarmee kinderen kennis maken met de zwemsport. Een team bestaat uit zwemmers van de vereniging en kinderen die niet op zwemmen zitten en wellicht nog nooit aan een zwemwedstrijd hebben deelgenomen. De kinderen moeten natuurlijk wel over een zwemdiploma bezitten om mee te kunnen doen.

De zwemverenigingen en Reddingsbrigade in Zwartewaterland hebben alle basisscholen (ook in Sint Jansklooster en Belt-Schutsloot) uitgenodigd voor deelname. De scholen die bij de top drie zijn geëindigd, mogen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap.

Prijs

De leerlingen zwemmen individueel ieder twee afstanden, maar komen ook uit in een teamestafette. Iedereen ontvangt na afloop een blijvende herinnering voor deze prestatie. De beste teams ontvangen een bijpassende prijs.

In Nederland vinden jaarlijks circa 70 lokale Schoolzwemkampioenschappen plaats. De 3 winnende teams van ieder lokaal kampioenschap krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de Regionale Schoolzwemkampioenschappen. Deze vinden plaats in de maand mei.

Vervolgens kunnen de drie winnende scholen van de Regionale kampioenschappen deelnemen aan het Nationaal kampioenschap. Deze nationale kampioenschappen vinden plaats in juni.

De organisatie van het schoolzwemkampioenschap is in handen van zwemvereniging De Eerste Kolk, ZvZwartsluis, Reddingsbrigade Zwartewaterratten Hasselt en de Reddingsbrigade Zwartsluis in samenwerking met de KNZB en Stichting Zwembaden Zwartewaterland.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van één van de zwemverenigingen of op www.bewegeninzwartewaterland.nl [1].

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500