Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ombudsman kritisch over verkoop Veerhuis

Geplaatst op: 2 maart 2017

De Overijsselse Ombudsman is kritisch over de manier waarop de gemeente het Veerhuis heeft verkocht. Dat meldde Klaas Eenkhoorn (PvdA) donderdag in de gemeenteraad. Volgens Eenkhoorn stelt de Ombudsman dat de gemeente moet overwegen om een ‘coulancebetaling’ te betalen aan de familie Kluin-Van Dijk, die ook interesse had in het Veerhuis en daarin horeca wilde beginnen.

Dat kwam niet rond, waarna de gemeente besloot om het veerhuis te verkopen aan iemand die op de locatie een woning wil realiseren. Volgens Eenkhoorn constateert de ombudsman dat dit proces ‘niet koosjer’ is verlopen. “De spelregels zijn tussentijds veranderd”, zegt de PvdA’er. Het was logischer geweest als na het mislukken van de deal met Kluin-Van Dijk andere horecakandidaten aan bod waren gekomen, in plaats van de bestemming naar ‘woonhuis’ om te zetten. Eenkhoorn vraagt zich nu af of het college daarmee niet naar de raad had moeten komen.

Het college heeft het rapport van de Ombudsman ontvangen, maar nog niet inhoudelijk behandeld. Volgens wethouder Visserman gebeurt dat volgende week dinsdag. Daarna komt hij terug naar de raad.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Ombudsman kritisch over verkoop Veerhuis

  1. van dijk schreef:

    Goh en da vinden ze bij de gemeente verrassend?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500