Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Piet de Kapper stopt…

Geplaatst op: 2 maart 2017

Piet stopte meer dan dertig jaar als voetballer en nu dus als kapper! Piet was een hele goede voetballer. Als rechtshalf (tegenwoordig is dat een nummer 6 geloof ik) speelde hij jarenlang in het eerste van Sportclub en had een geweldige carrière met weinig dieptepunten en heel veel hoogtepunten. Ik had het voorrecht om een aantal jaren met Piet te mogen voetballen en daarbij vielen mij naast zijn voetbalkwaliteiten vooral zijn inzet en geweldige conditie op.

Hij bleef de gehele wedstrijd lopen en ik dacht als ik nu eens samen met hem voor de wedstrijd ga warmlopen dan ga ik vast ook beter voetballen. Gewoonlijk ging ik met andere spelers tien minuten voor de  wedstrijd het veld op, we deden wat oefeningen en trapten wat ballen weg. Piet deed dat anders: hij ging al drie kwartier voor de wedstrijd lopen en sprinten. Ik dus ook, maar na tien, voor Piet normale, inloopminuten en voor mij tien minuten van zeer zwaar afzien, gaf ik het op. Ik was uitgeput en bijna niet meer in staat om aan de wedstrijd te beginnen en ik ben er niet beter door gaan voetballen.

Ook op de training was de inzet van Piet voorbeeldig. Zijn broer Joop kwam zich op een maandagavond voor de training bij trainer Fiechter afmelden omdat hij die avond naar de verjaardag van Piet moest. Fiechter accepteerde de afmelding maar moeilijk en begon aan de training. Na een kwartier riep hij: “Wat doe jij dan hier? Je bent toch jarig!” Piet, die dus gewoon aanwezig was, keek verbaasd en zei tegen de verbijsterde trainer: “Nou en? Dan kan ik toch wel trainen!” Later heb ik nog veel met Piet getennist en hierin blonk hij ook uit door zijn loopvermogen en conditie.

Toen Piet kapper werd dacht ik aan zijn betrouwbaarheid als voetballer en tennisser en leverde de zorg voor mijn haar met een gerust hart aan hem over. Piet was met zijn vader Maarten een kapper in de rij van Harm Eenkhoorn, Klaas van den Berg, Gerrit(?) Heimel, Wolter Visscher en Groenink (voornaam bij mij onbekend). Allemaal zeer bijzondere figuren, met hun eigen geschiedenis en verhalen.

Je kunt kappers ook in een andere rij plaatsen. Namelijk in die van de dokter, de dominee, de tandarts enzovoort. Specialisten waaraan je min of meer bent overgeleverd als je bij hun in de stoel zit. Door vriendelijk tegen deze mensen te zijn als je bewerkt wordt, hoop je dat zij jou ook met vriendelijkheid en voorzichtigheid zullen behandelen, zodat je niet al te beschadigd vertrekt. Piet de kapper stond voor mij heel hoog in dit lijstje. Wij hebben als oud-voetballers verschillende keren de wedstrijden van Sportclub 1 besproken en wisten zeker dat wij het veel beter hadden gedaan en ik was het natuurlijk altijd met Piet eens.

Piet is dus gestopt als kapper. Het vinden van een nieuwe kapper die mij net zo verzorgt als Piet zal niet eenvoudig zijn. En waar moet ik met mijn nieuwe kapper over praten?

Dit zal Piet en Aly natuurlijk een zorg zijn! Ik wens ze in hun nieuwe leven en nieuwe huis boven de Regiobank een prettige tijd toe!

(Ik lees net dat Gé Brouwer (Gé de Zunne) ook is gestopt, zij met haar werk in de kraamzorg. Piet de kapper gestopt, Gé de Zunne gestopt: wat moet dat worden met Genemuiden?!)

Een klant (Reinier van de Pol)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500