25 april 2024 t’ Olde Staduus

Pelikaan knikkert Sportclub uit de beker

Geplaatst op: 4 maart 2017

Het bekeravontuur van Sportclub Genemuiden eindigt in de achtste finale. Tweedeklasser Pelikaan S uit Oostwold won zaterdagmiddag met 2-1. Job van Dalfsen scoorde pas vlak voor tijd de 2-1.

Bij Pelikaan stonden gerenommeerde spelers als Kurt Elshot (ex FC Groningen), Freddy de Grooth, Anton Jongsma en Eduard de Jonge Rosa in de basis. De thuisploeg kwam na een kwartier op een voorsprong, waarna Genemuiden moeilijk in de wedstrijd kwam. In het tweede deel van de eerste helft waren er wel voldoende kansen voor onder meer Menting en Frank Jansen.

Na rust bleef Sportclub moeite houden om het spel te maken. Kansen kwamen vooral uit standaardsituaties. Na zeventig minuten was het echter Drent die de 2-0 aantekende. Menting raakte even later nog de paal en na een doelpunt van Job van Dalfsen in de 89e minuut werd het duel nog even weer spannend.