Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mirthe Bakker Nederlands kampioen

Geplaatst op: 5 maart 2017

Dressuuramazone Mirthe Bakker won met haar pony Sultan het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. De combinatie schrijft hiermee geschiedenis bij de Zwartewaterruiters!

Mirthe Bakker en haar pony Sultan zijn dit indoorseizoen in topvorm. De combinatie wist in januari het Kringkampioenschap te winnen. Vervolgens mocht zij in februari van start gaan op het Regiokampioenschap van Overijssel waar zij de titel Regiokampioen op haar naam schreef. Deze prestatie bracht haar op 4 maart jl. naar het NK welke gehouden werd in het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo.

Mirthe Bakker en Sultan gingen van start in de gecombineerde klasse M1/M2 categorie C. De combinatie moest het opnemen tegen de 9 beste combinaties uit heel Nederland. Dit hielt Bakker echter niet tegen en zij wist haar beste wedstrijd ooit neer te zetten. Dit werd uiteraard ook beloond door de drie jury’s met hoge scores van 201, 212,5 en 208,5 punt. Haar eindtotaal eindigde hiermee op een prachtige score van 69,11%. De spanning steeg enorm want Mirthe en Sultan gingen hiermee aan de leiding, maar er moesten nog drie combinaties van start gaan. Na lang wachten kon de familie Bakker opgelucht ademhalen en hard juichen want Mirthe Bakker en Sultan wonnen met een ruime voorsprong goud!

Zij is de eerste individuele combinatie van de Zwartewaterruiters die Nederlands Kampioen is geworden. Historische prestatie dus.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500