Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dinnercafé in Hasselt

Geplaatst op: 6 maart 2017

Martijn de Velde staat voor een groot avontuur. Zaterdag 11 maart opent deze jonge ondernemer samen met de burgemeester zijn dinércafe aan de Kaai. Om 16.00 uur zet Bilder de schaar in het lint. En omdat het een frisse start is krijgt het café een nieuwe naam die wordt onthuld.

Martijn, nu nog 20 maar bijna 21, is daarmee de jongste zelfstandige horeca-ondernemer in Zwartewaterland. “Sterker nog, ik schijn een van de jongste horeca-ondernemers in heel Nederland te zijn”, zegt hij met enige trots.

In het voormalige Café Ruimzicht, en kortgeleden nog De Kaai, wil De Velde een aanwinst zijn voor het plaatselijke horecabestand. Het wordt een café met naast een lunch- en borrel- ook een dinerkaart. “Ik noem het daarom ook dinércafe in plaats van eetcafé. Ik ga een volwaardige menukaart voeren, heb daarvoor een eigen kok in de keuken staan.” Gevestigd aan het water wil hij daarop aansluiten door ook prominent een visgerecht op de kaart te plaatsen. “Ik wil veel gaan variëren in het menu, zodat gasten die terugkeren ook verrast worden.”

Het begon vorig najaar eigenlijk in een ‘opwelling’ zoals hij het zelf zegt. Hij wilde aanvankelijk handelen met de inboedel van het vorige café. Maar voor hij het wist was het plan geboren om het café nieuw leven in te blazen. “Ik zie het als de kans om in mijn eigen woonplaats op een A-locatie iets op te zetten wat ik echt leuk vindt.” Doorslaggevend voor Martijn is de totale vernieuwing van de kade met aanlegsteigers voor pleziervaart. Zo wordt er een nieuwe boulevard gecreëerd waarin ook zijn nieuwe terras meer ruimte krijgt. Daarmee wil hij ook een aantrekkelijke spot bieden aan de toeristen die Hasselt bezoeken. Dat dan ook nog eens Hassailt plaatsvindt in zijn startseizoen maakt het helemaal af voor Martijn.

Verder moet het ook echt een muziekcafé worden. “Het zal geen disco worden, maar later op de avond mag de schuif wel wat omhoog.” Daarvoor heeft hij een geavanceerd audio-video-systeem aangeschaft waarmee hij bij de muziek ook de bijbehorende clips kan afspelen. Ook karaoke behoort met deze installatie tot de mogelijkheden. Hij hoopt met zijn totaalaanbod zowel aantrekkelijk te zijn voor jong als oud.

De vernieuwde inrichting laat zich het best omschrijven als ‘modern en robuust’. Met broer Han, die bouwvakker is, heeft hij de laatste maanden stevig het interieur aangepakt. Ook de rest van de familie heeft de handjes laten wapperen om alles voor de grote opening gereed te hebben. Vooral aan de bar heeft De Velde flink gesleuteld met een verrassende onderdeel dat hij nog eventjes geheim wil houden.

Martijn komt bij de Boni vandaan, waar hij ooit als vulploegmedewerker van start ging. Daar groeide hij verder als afdelingsleider. Als student transport-logistiek heeft hij de papieren gehaald om een eigen zaak op te zetten. Dat dit nu in de horeca is geworden, had hij een jaar geleden nog niet kunnen bedenken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500