Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Transfer tussen ‘Genemuider’ schaatsploegen

Geplaatst op: 6 maart 2017

Komend seizoen rijdt Jade van der Molen weer in de kleuren van Team Palet Schilderwerken. Daarmee keert ze terug naar de ploeg waarbij ze haar eerste marathonoverwinning in haar schaatscarrière behaalde.  De 22 jarige rijdster uit Heerenveen komt over van team Gelasta Vloeren. 

Jade: “Afgelopen seizoen de keus gemaakt om weg te gaan bij Palet Schilderwerken voor een mooie uitdaging. Dat liep anders dan gepland. Voor komend seizoen was ik op zoek naar een schaatsploeg waarbij ik marathon en langebaan kan combineren. Ben echt super blij dat ik weer voor Team Palet Schilderwerken kan rijden”.

Ploegleider Eelco Kooistra is zeer content met deze versterking voor het team. “Omdat we veel gezamenlijk trainen en een verbintenis hebben met het gewest Fryslân waren we op zoek naar een rijdster uit het werkgebied Heerenveen die de andere drie versterkt in de marathon en op de langebaan. Met Jade is dat meer dan goed gelukt.”

Het team bestaat komend seizoen naast Jade van der Molen uit Imke Vormeer, Nederlands Kampioen natuurijs Ineke Dedden en KPN Marathon Cup winnares Elma de Vries. Het begeleidingsteam bestaat net als afgelopen seizoen uit ploegleider Eelco Kooistra en de trainers Ard Alderts en Marco Visser. Jan Ronald Wigarda verzorgt de commerciële zaken van het team.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500