Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De zwetende kiezer (column Jeroen Eenkhoorn)

Geplaatst op: 8 maart 2017

Binnenkort is het weer zover, er mag weer gekozen worden. Er is keuze uit een wirwar van partijen, die dan ook weer een nóg grotere wirwar aan idealen vertegenwoordigen. Is het dan gek dat er zoveel ZWEVENDE kiezers zijn? De ene partij weet het immers nog mooier te brengen dan de andere. De nu regerende twee partijen zijn inmiddels ook tot inzicht gekomen dat het nu anders moet!

Door al die nieuwe statements en nieuwe inzichten van politici en beloftes die er gedaan zijn, beloftes die in de politiek overigens geen ‘schuld’ maken, krijg je te maken met een nieuw soort kiezers, namelijk de ZWERVENDE kiezers.
Het ene moment geloven ze bijvoorbeeld de ene politicus op zijn of haar blauwe ogen en het andere moment kunnen ze weer vol overgave zich inleven in een andere partij….zo zwerft men zich een slag in de rondte, tót het moment dat men een keuze móet maken.

Welke partij zal ik kiezen, wie mag mijn stem hebben, wie verdient het om mij te vertegenwoordigen in de tweede kamer, wie o wie??

Dán verandert de zwervende of zwevende in een ZWETENDE kiezer, die door al die praatjes van politici, alle opinies, peilingen, meningen van hen op TV “die er verstand van denken te hebben” last krijgt van nachtmerries, hoge bloeddruk enzovoort, de zwetende kiezer….

Hopelijk komt er voor deze kiezer vóór de komende verkiezingen nog duidelijkheid over zijn of haar keuze. Misschien wordt de kiezer tijdens één van de komende TV debatten nog overtuigd van de juiste keuze op de juiste partij, want,…een gelukkige kiezer is geen zwevende, zwervende of zwetende kiezer, maar… een WETENDE KIEZER !!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500