Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Carlijn Mijnten en schoonmoeder Jolanda bundelen de krachten

Geplaatst op: 9 maart 2017

Foto's Henk Kuik

Jolanda Hensen uit Zwartsluis en schoondochter Carlijn Mijnten-Van Steeg uit Genemuiden bundelen de krachten. Klanten van de gediplomeerd pedicure en de schoonheidsspecialiste profiteren. Wie zowel een pedicure- als een schoonheidsbehandeling ondergaat, krijgt een korting van 10 procent.

Genemuiden en Zwartsluis liggen volgens de legende altijd met elkaar in de clinch, maar er zijn vermoedelijk nergens zoveel dwarsverbanden in families als tussen beide buren. Jolanda en Carlijn zijn er ook een voorbeeld van. Hensen heeft recent haar oude beroep weer opgepakt. “Ik heb mijn eerste diploma basispedicure in 1985 behaald…”, grist ze een document uit een multomap. Daarin zitten ook bewijzen van een vervolgopleiding diabetische- en reumatische voet, applicatiecursus de oudere voet, een cursus beenmassage en opleiding tot reflextherapeut. Ook het maken van ortheses en nagelbeugeltechnieken beheerst ze.

Jolanda had in het verleden een eigen praktijk en werkte van uit het fysiocentrum. Na een periode als mantelzorger heeft ze nu weer een eigen ruimte. “Het begon weer te kriebelen…”, glimlacht ze en in de woning aan De Parnassia 1 was er ruimte voor een eigen praktijk. Daar verzorgt ze de voeten van cliënten. “Voetverzorging is heel belangrijk. Voeten lopen honderden kilometers per jaar. Een goede behandeling en de juiste hygiëne voorkomen veel problemen. Gezonde voeten zijn de basis voor een gezond lichaam. Kijk alleen al naar de belasting die ze dagelijks te verduren krijgen: ze vangen drie tot zesmaal het lichaamsgewicht op.”

Professionele hulp van een pedicure voorkomt pijnlijke voeten of het herstel. “We doen veel meer dan alleen nagels knippen of voeten ontspannen. Naast verwijderen van eelt en likdoorns lossen we problemen op, geven tips en zorgen eventueel voor een doorverwijzing. Ook voor ontspannende behandelingen zijn mensen bij mij aan het goede adres”, vertelt Jolanda, die zowel in de praktijk als bij mensen thuis werkt.

Omdat schoondochter Carlijn onlangs een eigen schoonheidssalon in de Fazant in Genemuiden begon, lag een samenwerking voor de hand. Met de kortingsactie hopen ze elkaars klantenkring verder te verbreden. “Ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Naast complete gezichtsbehandelingen verzorg ik ook harsen, epileren en verven van de wenkbrauwen en wimpers. Bovendien geef ik rug-, nek- en schoudermassage”, zegt Carlijn, die met de productlijn van Wellmaxx werkt.

Moeder en schoondochter hebben een haal- en brengservice. De praktijk van Jolanda is goed toegankelijk voor rolstoelen.

Jolanda Hensen is bereikbaar via 06 – 303 830 84, Carlijn Mijnten-Van Steeg via 06 139 060 60.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500