Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jochem Pleijsier en Rieky Bos vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 10 maart 2017

Jochem Pleijsier en Rieky Bos traden op 1 maart 1967 in het huwelijk in de gemeente Genemuiden. Burgemeester Bilder ging op 9 maart bij hen op bezoek in hun woning aan de Langestraat in Genemuiden om hen te feliciteren met deze ‘gouden mijlpaal’.

Jochem en Rieky komen allebei uit een gezin van zes kinderen en zijn opgegroeid in Genemuiden. De nu 71-jarige Rieky werkte in de textielmodezaak van haar ouders. Jochem (73) startte na zijn militaire dienst een schildersbedrijf. Op de vraag waar ze elkaar hebben ontmoet begint Jochem hartelijk te lachen. “Iedere zondagavond liepen de meisjes langs de Westerkaai. Daar heb ik Rieky ontmoet, zo ging dat in die tijd”, zegt Jochem.

Jochem richtte in 1965 schildersbedrijf Palet op. Inmiddels is het overgenomen door de twee zoons van echtpaar Pleijsier. Rieky werkte tijdens het haar huwelijk op de inkoop van de textielmodezaak die inmiddels is overgenomen door haar broer en schoonzus. Ook heeft zij 15 jaar één dag in de week bij Bosch Bloemen gewerkt. Daar is ze onlangs mee gestopt.

Jochem en Rieky waren erg actief op maatschappelijke vlak. Zo was Jochem jarenlang ploegleider van de wielerploeg, medeoprichter van het zangkoor “Anders dan normaal” en ondercommandant van de plaatselijke brandweer. Rieky was nauw betrokken bij de NVVH (Nederlandse Vereniging voor Huisvrouwen). Ze kreeg hiervoor een onderscheiding en werd benoemd als erelid.

Jochem en Rieky zijn dankbaar voor hun goede gezondheid. Zij hebben genoten van het gouden huwelijksfeest dat zij hebben gevierd met hun twee zoons, schoondochters, zeven kleinkinderen, familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500