Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP-Kamerlid vindt bezoek Muiderheim ‘zeer inspirerend’

Geplaatst op: 10 maart 2017

Tekst Erik Driessen, Foto Erik Eenkhoorn

“Zeer inspirerend”, zegt Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP over het bezoek aan Muiderheim. “Het plezier van de mensen vind ik prachtig om te zien. Als dit het effect is van de participatiemaatschappij, vind ik dat winst. Voor dit soort dingen doe ik mijn werk…”, zegt de geboren Staphorster, die vrijdag campagne voerde in Genemuiden en Hasselt.

Bisschop met in zijn kielzog de lokale SGP-fractie arriveerde wat later dan gepland in Hasselt. Het bezoek aan Muiderheim liep uit. De politicus mocht daar mee helpen met het werk dat de bewoners uitvoeren. “Ze doen werk op hun eigen niveau en leveren daardoor een bijdrage aan de maatschappij. Dat is heel waardevol. Twintig jaar geleden was dat heel anders.”

Dat hij te laat kwam in Hasselt, betekende niet dat mensen op hem moesten wachten. In Teeuwland konden Zwartewaterlanders met de SGP’er in gesprek gaan, maar daaraan bleek geen behoefte. Daarom bespraken de SGP’ers onder het genot van een kop koffie de lokale politieke situatie en wat thema’s uit de verkiezingen. Het gemis van de raadsleden uit Hasselt en Zwartsluis maakt dat de SGP als een Genemuider partij wordt gezien, stelden de bestuurders vast.

Ook de PVV kwam even aan bod. Bij de achterban van de SGP zitten ook mensen met sympathieën voor de partij van de blonde Limburger. “Dat komt deels omdat mensen de PVV de enige partij vinden die zich zorgen maakt over de donkere kant van de Islam”, denkt Bisschop, die erop wijst dat ook de SGP die zorgen heeft. Moe van de campagne is de politicus nog niet, zegt hij. “Dit is juist een periode van veel ontmoetingen, hoewel de SGP zich ook buiten de verkiezingen veel laat zien. Ik heb van veel bekenden de hand mogen schudden”, zegt Bisschop, die veel typische SGP-bolwerken afreist. “Nee, Zuid-Limburg hebben we inderdaad nog niet aangedaan. Maar vergis je niet: de grootste winst bij de vorige verkiezingen boekten we onder de grote rivieren.”

Als het stil blijft in Teeuwland, besluiten het Kamerlid en zijn gevolg de straat op te gaan. Een jonge vrouw wil graag met Bisschop spreken, maar kan vanwege haar moederlijke plichten moeilijk de deur uit. “Als Mohammed niet naar de berg komt, moet de berg maar naar Mohammed”, glimlacht Bisschop, waarna hij in de woning een gesprek voert. Daarna duikt hij de Hasselter middenstand in voor het schudden van handen en het delen van zijn visie.

Of alle uren resultaat hebben, moet volgende week woensdag blijken. De SGP verwacht daarbij overigens wel een beperkte winst te boeken en hoopt op een zetel extra.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500