29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub doet zeer goede zaken

Geplaatst op: 11 maart 2017

Nick Buitink bedolven onder blije Sportcluppers. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden deed zaterdagmiddag zeer goede zaken: zelf wonnen de groen-witten met enige moeite van SDV Barneveld, terwijl veel ploegen bovenin punten lieten liggen. Voor Sportclub scoorden onder meer de jongelingen Nick Buitink en Marc de Haan.

Vanwege een groot aantal afwezigen stond Buitink in de basis. De Haan moest na een klein half uur aan de bak toen ook Danny Menting nog eens uitviel. Sportclub en het laag geplaatste Barneveld leverden een rommelige eerste helft op zonder veel kansen. Vlak voor rust was het Kampenaar Rob Knul die de thuisploeg op 1-0 bracht. Direct na de thee was het invaller Marc de Haan die de gelijkmaker scoorde. Daarmee was de wedstrijd nog niet gekeerd, want SDV kreeg na een klein uur weer een grote kans.

Niet veel later zette Nick Buitink, in de basis, Sportclub toch op 1-2. Aangever was Patrick Lip. Daarna waren de beste kansen voor Genemuiden, maar pas in de slotfase scoorde Job van Dalfsen de bevrijdende 1-3. Hij raakte eerst twee keer de paal en kon uiteindelijk toch binnenwerken.

Bovenin kwam koploper op eigen veld niet voorbij SDC Putten: 0-0. Staphorst verloor zelfs met 1-2 van NSC Nijkerk, terwijl Apeldoorn dik klop kreeg bij Eemdijk. ACV won wel en is nu de nieuwe koploper. Genemuiden is opgerukt naar plek drie met vijf punten achterstand, en een wedstrijd meer gespeeld.