Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lisanne Kanis 8e op NK, Harms wint thuiswedstrijd

Geplaatst op: 12 maart 2017

Harms wint thuiswedstrijd in Genemuiden

Hippisch Centrum de Zwartewaterruiters organiseerde de afgelopen dagen Indoor Genemuiden voor pony’s. Alle combinaties streden voor een finaleplek en Anne-jet Harms wist zelfs de finale van de klasse B te winnen. Joel Zwanepol behaalde de tweede prijs in de finale van de klasse L. Lisanne Kanis ging van start op het NK en werd achtste van Nederland.

Anne-jet Harms en haar pony Buddha to Buddha wisten zaterdagochtend twee goede parcoursen af te leggen in de klasse B. Met dit resultaat mochten zij van start gaan in de finale welke op zaterdagmiddag werd verreden. De combinatie ging als tweede van start in deze finale en wist meteen een foutloos en snel parcours neer te zetten in een tijd van 23,65 seconden. De concurrentie kon niet aan dit resultaat tippen en daarmee wonnen Anne-jet Harms en Buddha to Buddha de eerste prijs: een mooie tablet en een zak bix! Joel Zwanepol en Sunflower waren succesvol in de klasse L. In het eerste parcours wonnen zij de derde prijs en met dit resultaat mochten zij van start gaan in de finale. In deze finale zette de combinatie een foutloos en snel parcours neer in een tijd van 30,42 seconden. Met dit resultaat wonnen zij een mooie tweede prijs.

Lisanne Kanis ging op zaterdag 11 maart jl. van start op het Nederlands Kampioenschap met haar pony Elavsca. In de klasse M2 categorie D/E nam zij het op tegen de twintig beste combinaties uit heel Nederland. Lisanne Kanis en Elavsca liepen een fijne proef en kregen van de drie jury’s mooie scores: 203, 195 en 189,5 punt. Met dit resultaat eindigden zij op een mooie achtste plaats.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500