Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub voorlopig niet verantwoordelijk voor onderhoud velden

Geplaatst op: 14 maart 2017

De sportvelden in Zwartewaterland worden voorlopig nog niet geprivatiseerd. Dat betekent dat Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ’28 nog niet verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. Eigenlijk zou dat per 1 januari het geval zijn, maar het college heeft ingestemd met uitstel tot 1 juli. Daarom had Driek de Goede (die namens de drie clubs coördinator is) gevraagd.

De gemeente wil 138.000 euro bezuinigen op de sportvelden. Wethouder Visserman begon daarover al in 2015 de gesprekken met de drie voetbalclubs in Zwartewaterland, waarbij het uitgangspunt was dat de kwaliteit van de velden niet achteruit mag hollen. Slecht onderhoud kost op termijn immers meer geld. Na die eerste gesprekken zijn er ook onderzoeken verricht. Daaruit blijkt onder meer dat nergens in de regio zoveel bezuinigd zou worden op de sportvelden als in Zwartewaterland. Ook levert zelfredzaamheid over het algemeen maar weinig besparingen op. Regelmatig blijkt dat gemeentes toch weer zelf verantwoordelijkheid nemen voor het onderhoud, omdat ze anders tegen torenhoge onvoorziene kosten oplopen.

Met dat onderzoek op tafel concluderen de drie clubs dat de bezuiniging niet haalbaar is. Ook stellen ze dat onderhoud specialistisch werk is dat ze niet zelf kunnen uitvoeren. Ze zouden dit werk dan moeten aanbesteden.

Daarom pleitten ze voor het uitstel. De komende periode gaan de gemeente en clubs om de tafel om te kijken hoe bezuinigingen toch haalbaar kunnen zijn.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500