Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wacht cruciaal duel tegen DOVO

Geplaatst op: 17 maart 2017

Foto Helmich Lubberts

“Heel cruciaal…”, zegt trainer Jan van Raalte over het duel tussen Sportclub Genemuiden en DOVO dat zaterdagmiddag op de kalender staat. “Verlies je, dan wordt het gat heel groot en raak je achterop in de derde periode. Win je, dan blijft er van alles mogelijk, ook omdat de top zes dit weekeinde tegen elkaar speelt”, aldus de trainer.

Hij komt vrijdagmiddag net onder de douche vandaan. Van Raalte heeft een ochtend in zijn tuin gewerkt en ‘de boel in de fik gezet’. Het bruggetje naar zaterdagmiddag half drie op Sportpark de Wetering is snel gemaakt. “Ja, dan moet de fik er ook in. Dat wordt natuurlijk een mooi potje. Ik ben vooral heel benieuwd hoe we het gaan doen”, zegt de inwoner van Harkema.

Hij wil niet teveel over de opstelling zeggen, al was het maar om de tegenstander uit Veenendaal niet wijzer dan nodig te maken. “Er komen wat jongens terug, en we raken er weer een paar kwijt: Wouter van der Molen is geschorst”, blijft het cryptisch. Ook als basisspelers ontbreken, kan Sportclub echter punten pakken, zo bewees het vorige week tegen SDV Barneveld. “Juist de jonkies scoren daar en dat is natuurlijk prachtig om te zien. Dat past ook bij het beleid van de club. We hebben een smalle selectie en daardoor krijgen jonge jongens kansen. We hebben een aantal jongens met potentie, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen of ze het op lange termijn gaan redden.”

Eerst de korte termijn maar eens: punten pakken van DOVO. “Met het publiek er achter, is er veel mogelijk. DOVO leek voor de winterstop onaantastbaar, maar ze verliezen de afgelopen weken uit bij AZSV en laten thuis tegen Putten punten liggen. Desondanks is het een hele goede ploeg die nu misschien ook met revanchegevoelens rondloopt. De wedstrijd kan morgen alle kanten op. Na afloop weten we waar we staan, wat ACV heeft gedaan en daarna kijken we wel weer verder. Het is vooral zaak om zo lang mogelijk mee te blijven doen. Een cliché van jewelste: we bekijken het van week tot week.”

Door de bekerperikelen van afgelopen week is de topper tegen DOVO voorlopig ondergesneeuwd in de publiciteit. Sportclub Genemuiden bekert vermoedelijk toch door ondanks de nederlaag tegen tweedeklasser VV Pelikaan S, omdat de club succesvol in beroep ging tegen het meespelen van trainer Kurt Elshot. Van Raalte heeft zeker een mening over de kwestie. “Vooropgesteld: ondanks dat we kampten met blessures, hadden we daar gewoon moeten winnen. En ik kan me de teleurstelling bij Pelikaan natuurlijk volledig begrijpen. We verloren bovendien terecht. Maar regels zijn regels. Als die worden overtreden, heeft Sportclub het volste recht om daar tegen in beroep te gaan.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500