Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub niet opgewassen tegen DOVO

Geplaatst op: 18 maart 2017

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kreeg zaterdagmiddag met 1-4 klop van DOVO. Op die nederlaag viel niet zoveel af te dingen. Een verre van compleet Genemuiden kon het de sterke gasten uit Veenendaal niet voldoende lastig maken.

Jan van Raalte moest met een aangepaste opstelling aan de wedstrijd beginnen. Opnieuw konden een aantal spelers nog niet meedoen, waardoor Kuurman rechtsback stond, Buitink linksback, Menting en Christiaan Riemens op het middenveld en Job van Dalfsen in de spits. Daarmee kwam Genemuiden verrassend uit de startblokken. Na een afwachtende openingsfase was de eerste de beste kans meteen raak: Jacco Riemens haalde van twintig meter doeltreffend uit: 1-0.

Toch was vanaf dat moment duidelijk dat DOVO de Sportclub-defensie de baas was. Vooral linksbuiten Patrick was een ware plaag. Kuurman kreeg moeilijk vat op hem. Dezelfde verdediger ging ook in de fout bij de 0-1. Hij legde een Veenendaler over de knie en Koc (ex-prof) mocht de 1-1 binnenschieten uit een strafschop. Vanaf dat moment was DOVO de baas. Eerst had de ploeg pech dat er in Genemuiden geen doellijntechnologie is (bal leek over de lijn), maar een minuut later was het Patrick die de 1-2 binnen werkte. Kavak miste niet lang daarvoor overigens een mooie kans op de 2-1, nadat hij een knappe actie van Riemens niet kon afronden.

Na rust probeerde Sportclub aan te zetten. Dat leverde een overwicht en ook enkele kansen op. Buitink zette goed door en werkte bijna de gelijkmaker binnen. Net op het moment dat Van Raalte Martijn Jansen eindelijk weer eens kon inbrengen, ging het mis. DOVO sneed makkelijk door de defensie en Patrick kon eenvoudig de 1-3 maken. De rest van de wedstrijd was een formaliteit en slechts de 1-4 van Koc was nog het vermelden waard.

De andere topper ACV-Staphorst eindigde ook in een 1-4 voor de bezoekers. Putten en Apeldoorn hielden het op een 1-1. Genemuiden staat nu vierde met acht punten achterstand op de koploper DOVO. Wel heeft Sportclub een wedstrijd minder gespeeld.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500