Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider kleding gaat naar Roemenië

Geplaatst op: 20 maart 2017

Sinds enkele weken is er op het parkeerterrein van het Hervormd Centrum een kleding container geplaatst. Die is bedoeld voor het inleveren van herbruikbare kleding, die in afgesloten zakken in de container kan worden gedeponeerd. De kleding gaat vervolgens naar Roemenië.

Voorheen werd de kleding inzameling gefaciliteerd door Fa. Riezebos Constructie. In verband met verhuizing naar een ander pand is de organisatie van de kledinginzameling nu belegd bij Stichting Genemuiden Helpt Oost Europa (GHOE). De container is beschikbaar gesteld door de ROVA. De kleding wordt eerst gesorteerd en elders opgeslagen. Dit gebeurt door een groep vrijwilligers.

Daarna gaat de kleding met transport naar o.a. Visky in Oradea/Osorhei. Hier is men uitermate tevreden en blij met de kleding vanuit Genemuiden. Een deel van de kleding wordt verkocht (zie foto van het winkeltje). De opbrengst wordt gebruikt om diverse projecten te ondersteunen. Ook gaat er een deel naar gezinnen die geen kleding kunnen betalen. Dus heeft u herbruikbare kleding? Deponeer het in de container!

Voor vragen over de kledinginzameling kunt u bellen met Jaap Hammer: 038-3854824.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500