Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Compaen laat mensen en organisaties groeien

Geplaatst op: 21 maart 2017

Paul van Lummel is sinds 2012 directeur en eigenaar van Compaen Groep in Genemuiden. Hij nam vorig jaar het volledige leiderschap binnen het bedrijf over van oprichter Geert Doosje. En in dat ‘leiderschap’ schuilt precies de kracht van Compaen. “Wij weten weinig van machines, maar alles van mensen. Medewerkers en organisaties laten groeien is het mooiste wat er is”, zegt Van Lummel.

Hij werkte al vijf jaar bij Compaen en kent Genemuiden ondertussen goed. Hij kwam min of meer op bekend terrein terecht, zegt Van Lummel. “Wij hebben lang in Bunschoten gewoond en dat dorp vertoont grote gelijkenissen met Genemuiden. Er wonen harde werkers, mensen met ondernemersgeest die voortdurend nieuwe uitdagingen zoeken. Het klimaat voor ondernemers is in Genemuiden fantastisch.”

Compaen werkt voor een deel van dat bedrijfsleven, maar Van Lummel ziet groeikansen op de lokale markt. “De meeste omzet halen wij nu van buiten Genemuiden. Wij werken in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en in overheidsinstellingen. Compaen richt zicht daarbij op: mensen in hun kracht zetten. Dat is tegenwoordig een enorme standaardzin, maar het is wel waarmee wij ons bezighouden. Het is in Genemuiden nog te weinig bekend wat daarvan de resultaten kunnen zijn.”

Dat heeft iets met de traditionele inslag van de Genemuider ondernemers te maken, denkt Van Lummel. “Het bedrijfsleven is gericht op het product. Als je een goed product hebt, groeit je bedrijf. En juist dan zijn de medewerkers van grote waarde. Ze maken de groei mogelijk. Daarom is het belangrijk dat hun kwaliteiten optimaal worden benut én dat ze met plezier naar hun werk gaan. Medewerkers die het naar hun zin hebben, vergroten de productie. Buiten dat is het belangrijk dat de leidinggevenden op hun functie zijn berekend. Mensen goed aansturen kun je leren.”

Compaen kan daar op alle mogelijke manieren aan bijdragen. Maatwerk is daarbij het kernwoord. “Wij hebben geen standaard opleidingen liggen, maar zoeken voortdurend naar de beste methode. Onze medewerkers doen eerst uitvoerig onderzoek naar de huidige en gewenste situatie bij een bedrijf. Vervolgens komen ze met adviezen over coaching en training. Daarnaast hebben we nog een breed pakket aan dienstverlening: van psychologische ondersteuning tot assessment, werving en selectie en aanpak van ziekteverzuim.”

Mensen of organisaties zien groeien, vindt Van Lummel het mooiste van zijn vak. “Ik kom uit een echt onderwijsgeslacht. Zelf heb ik ook jaren voor de klas gestaan. Toen vond ik het prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelden. Op een heel ander terrein werk ik nu nog aan hetzelfde. Wij helpen mensen om te veranderen of te verbeteren. Onze aanpak is gericht op mensen het inzicht te geven in wat ze kunnen. Investeren in jezelf levert resultaat op. Niet voor niets hebben we een hele hoge klanttevredenheid.”

Meer informatie www.compaengroep.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500