Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tim en Sam Naberman rijden de Omloop

Geplaatst op: 21 maart 2017

Op zaterdag 1 april 2017 staat alweer de 45e editie van de RABO Omloop van Noord West Overijssel op het programma. Net als vorig jaar, zullen dit jaar circa 150 (inter)nationale nieuwelingen en junioren de strijd met elkaar aangaan vanaf het havenplein in Genemuiden. Ook de plaatselijke verenigingen zijn weer goed vertegenwoordigd tijdens dit bekende wielerspektakel. Uit Genemuiden rijden Tim en Sam Naberman mee.

De junioren leggen tijdens deze klassieker een afstand van maar liefst 133 kilometer af. Om 14:00 uur ’s starten zij vanaf het Havenplein aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden. Via Hasselt en Zwartsluis raast het peloton langs Steenwijk om vervolgens haar route voort te zetten richting Wanneperveen en Giethoorn. Daarna passeren de renners Ossenzijl, Slijkenburg en Kuinre, om vervolgens via Blokzijl, Sint Jansklooster, Vollenhove en Belt Schutsloot hun tocht richting Zwartsluis en Hasselt te vervolgen. In overleg met de gemeente hoeft, door de werkzaamheden op het Havenplein, de finishlijn niet verlegd te worden. Hierdoor zal na een goede 130 kilometer de wielrenners omstreeks 17.00 uur finishen aan het Havenplein in Genemuiden.

De koers voor de nieuwelingen gaat ’s morgens om 10:00 uur van start en slaat de lus van Wanneperveen tot en met Blokzijl over. Dat betekent dat de nieuwelingen direct via de Veneweg richting Sint Jansklooster koersen. Vervolgens zullen zij vlak voor Blokzijl het parcours van de junioren weer oppakken. Daarna wordt de route gevolgd tot aan de finish omstreeks 12.15 uur in het hart van Genemuiden.

Net als de afgelopen edities zal ook dit jaar een groot aantal regionale renners deelnemen aan de Omloop NWO. Bij de nieuwelingen rijden twee deelnemers van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek mee. Het gaat om Xander Akkermans uit Staphorst en Sam Naberman uit Genemuiden.

Bij de junioren zal onder andere Hasselter Bram Prins en Genemuidenaar Tim Naberman aan de start staan. Voor Bram Prins is Genemuiden nagenoeg een thuiswedstrijd maar dat zal nog meer gelden voor Sam en Tim Naberman beide dus afkomstig uit Genemuiden. Zij zullen met veel bekenden, bestaande uit familie, buren, kennissen en overige fans, langs de kant hoge ogen willen gooien in “hun Omloop”.

Het klinkt bijna saai maar de enige verandering ten opzichte van voorgaande editie’s is de start van de wedstrijden. De neutralisatie zal niet dwars door Genemuiden gaan vanwege de aanpassingen van het Havenplein. De start zal wel plaatsvinden op het Havenplein waar het peloton na het startschot direct rechtsaf slaat de Julianastraat in. De Finish aan Julianastraat zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden op het Havenplein.

Meer weten over de 45e editie van de RABO Omloop NWO? Kijk op www.omloopnwo.nl of volg ons op facebook!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500