Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plusleerlingen Bogerman presenteren popupstore

Geplaatst op: 24 maart 2017

Vanochtend was het een drukte van belang in de gemeenschapsruimte van de Johannes Bogermanschool. Een aantal plusleerlingen van groep 6, 7 en 8 waren  weken druk geweest met het ontwerpen van een uniek product. Van te voren werd er gebrainstormd en ook was er een gastles van een echte “reclameman”.  Om hun product op de markt te brengen moest er worden gewerkt aan een bedrijfsplan, een reclameposter en een tv- of radio spotje.

Bijzondere producten zoals bijvoorbeeld: een veilig kaarsje, een handige opbergbox, en een sok met een zakje voor je pinpas werden door de kinderen uitgevonden en gemaakt. Na 7 weken was het dan nu zover dat de leerlingen vanochtend hun “popupstore”  mochten opbouwen en alles laten zien aan de rest van de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Deze mochten door het geven van een muntje aangeven welk artikel het meest creatief was gemaakt en gepresenteerd, en door middel van een ander muntje konden ze aangeven welk product ze zelf zouden willen kopen.

De plusleerlingen ontpopten zich als echte verkopers en demonstreerden en prezen hun producten aan met veel enthousiasme.  Zo werd door alle leerlingen aan de lijve ervaren hoe reclame werkt en hoe je een nieuw, aantrekkelijk product kan bedenken en promoten. De keuze was soms heel moeilijk want er was goed te zien en te horen dat er echt over na was gedacht. Het was een heel leerzaam project met een gezellige afsluiting op deze manier.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500