Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reconstructie centrum Genemuiden vordert gestaag

Geplaatst op: 24 maart 2017

tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

De werkzaamheden in het centrum van Genemuiden vorderen gestaag. Tussen de binnenhaven en het Havenplein komt zoals bekend een brug met een plankenmotief en er komen straatlantaarns aan weerszijden van de brug. Tot 1959 had Genemuiden op dezelfde plek een brug, maar die verdween met het dempen van een deel van de haven.

Het hele project moet voor koningsdag klaar zijn, zodat het met koningsdag kan schitteren. Het havenplein wordt in een latere fase aangepakt. Aan het veer zei men: Moeten we de brug ook bedekken met oranje vloerbedekking zoals op Koninginnedag 1988 toen heel Genemuiden onder een oranje tapijtlaag lag?

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500