Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zingen in het plat net zo moeilijk als zingen in het Italiaans

Geplaatst op: 24 maart 2017

“Sommige leden spreken geen dialect: voor hen is zingen in het Gaelemunigers net zo moeilijk als zingen in het Italiaans of Spaans”, zegt Harma Beens. Het koorlid van NOISZ uit Zwartsluis heeft zelf als geboren Genemuidense minder moeite met het plat. Zaterdagavond moet blijken of popkoor NOISZ de Genemuider tongval machtig is: samen met Juust geeft het dan een concert in d’ Overtoom.

NOISZ dacht vorig jaar na over een concert in Genemuiden, waar ook drie koorleden wonen. “Maar we wilden iets bijzonder en kwamen daarom uit bij Juust. De mannen hadden er gelukkig zin in en nemen ook nog de blazersectie met leden van Hasselts Fanfare mee. Zowel de band als het koor treden afzonderlijk op, maar uiteraard doen we ook een aantal nummers samen”, vertelt Beens. Daarbij moet dan blijken of de Genemuider taal al dan niet een ’tongenbreker’ wordt.

NOISZ is de afgelopen periode wat uitgedund en heeft nu nog een kleine twintig leden. “Onder leiding van onze nieuwe dirigente Jane werken we aan nieuw repertoire. Dat hopen we later dit jaar te laten horen. We willen vooral meerstemmig blijven zingen. Daarom is versterking welkom. Wellicht houden we aan het concert in d’ Overtoom wel enkele nieuwe leden over. Verder is het morgen vooral een leuk en gezellig concert. Daarom kiezen we ook niet voor zitplekken.”

De aanvang is om 20.30 uur, kaartverkoop (à 5 euro, inclusief 1 consumptie) via njf@ziggo.nl, bij d’ Overtoom of aan de zaal.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500