Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP stroopt de mouwen op

Geplaatst op: 25 maart 2017

SGP Zwartewaterland heeft zaterdagochtend een gedeelte van Genemuiden ontdaan van allerlei zwerfafval. De SGP had deze dag bewust gekozen omdat het vandaag de landelijke Opschoondag was. Dit wordt ondersteund door de gemeente en de ROVA. De papierprikkers en vuilniszakken werden daarom belangeloos ter beschikking gesteld en het verzamelde afval werd opgehaald door de ROVA.

“Omdat ook het weer van vandaag prima meewerkte was het beslist geen straf om hier een zaterdagochtend voor vrij te maken. De fam. Oostijen had als lokale initiatiefnemer van de landelijke Opschoondag gezorgd voor een goede start in de vorm van een kop koffie met wat er bij en daarna was het aanpakken geblazen. In korte tijd  zijn er ruim 15 zakken met zwerfvuil uit het gebied  vanaf de Bethelkerk tot aan het Varkensgat verwijderd. Veel plastic restafval, bouwafval en van alles en nog wat verdween in de groene ROVA-zakken”, aldus de SGP’ers

Gezien het schone resultaat en de vele aanmoedigingen die de SGP-schoonmakers onderweg kregen zullen binnenkort ook Zwartsluis en Hasselt aan de beurt zijn. Als het aan de SGP ligt wordt deze duurzame actie beslist geen eendagsvlieg en  zal er zeker vervolg aan gegeven worden. Deze actie zorgt voor bewustwording: met elkaar Zwartewaterland schoon! En: ‘goed voorbeeld doet goed volgen’.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “SGP stroopt de mouwen op

  1. van dijk schreef:

    Doen ze toch nog wat voor de gemeenschap

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500