Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tien keer goud voor DEK

Geplaatst op: 27 maart 2017

DEK kwam tijdens de Regionale Tienkamp met 23 zwemmers aan de start en zwom in de 22 programma’s 22 maal in de prijzen: 10 keer goud, 8 keer zilver en 4 keer brons! De gouden medailles gingen naar Lotte Bakker (2x) Lennard Beens (2x) Michelle van den Berg, Hilde Curfs (2x), Laurens van der Pligt, Demi Visscher en het estafetteteam Harryelle/Laurens/Demi/ Lennard. Het zilver was voor Anouk Bosman, Harryelle Eenkhoorn, Isa Koobs, Myrthe Kroes, Laurens van der Pligt, Naomi van der Sluis en Jasper Tuinman (2x). Brons was er tot slot voor Myrthe Bosman, Laurens Curfs, Herniek van Dalfsen en Isa Koobs.

Er zijn 19 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Herniek van Dalfsen. Demi Visscher verbeterde op de 50 meter rugslag haar clubrecord.

De Regionale Tienkamp is een leuke en leerzame wedstrijd voor o.a. beginnende wedstrijdzwemmers. Zwemmers van tien verenigingen in de regio gaan met elkaar de strijd aan. In iedere leeftijdscategorie wordt een 1e, 2e en 3e plaats in een gouden, zilveren en bronzen medaille omgezet. De 10-Kamp wordt 6 x per seizoen georganiseerd. Zaterdag ontmoetten we in het bad Steenwijk 1934, Deltasteur (Kampen), ZCU ’78 (Urk) en De Reestduikers (Meppel).

In Nijverdal werd op hetzelfde moment de 2e Limietwedstrijd voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Lange Baan gezwommen. Hier plaatste Robin van den Berg zich voor het NJK, zwom hij drie persoonlijke records en een clubrecord. Van harte gefeliciteerd!

Op 1 april staat de volgende wedstrijd op het programma: Junioren-Jeugd-Senioren Circuit deel 4 in Het Ravijn in Nijverdal. De wedstrijd start om 12.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500