Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Konininklijke militaire kapel naar Genemusiment

Geplaatst op: 30 maart 2017

Dit jaar wordt Genemusiment gehouden op 16 september (3e zaterdag) en zal ons heringerichte Havenplein en omgeving worden omgetoverd tot evenemententerrein. Het SCEG bestuur heeft de voorbereidingen al in november jl. opgestart en inmiddels is de dag in grote lijnen ingedeeld. Dit kan niet zonder werkgroepleden, die afkomstig zijn uit meerdere geledingen van Genemuiden. Sommigen zijn ‘oude rotten’ terwijl anderen nieuw zijn en bruisen van de originele ideeën.

Overdag zal er veel te doen, luisteren, zien, proeven, enzovoort zijn. Het wordt een dag voor het gehele gezin, want er is niet alleen vertier voor de “ouderen”, maar zeker ook voor de kinderen. De werkgroep wil het middagprogramma naadloos laten aansluiten op het avondprogramma. Terwijl er het nodige entertainment is, zal de plaatselijke horeca aanwezig zijn met lekkere hapjes en drankjes. Geen enkele reden dus om tussen de programmaonderdelen door naar huis te gaan om te eten, want dat kan prima op het gezellige Havenplein. Maak dus de gehele dag vrij voor Genemusiment.

Op het bordes voor ’t Olde Stadhuus zal een immens groot podium met overkapping worden gebouwd, waar  ’s middags door plaatselijke koren en groepen gebruik van zal worden gemaakt. Aan het eind van de middag zal de crew van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso het podium en geluid inrichten voor een spetterende afsluiting. Dit orkest, dat zeer terecht een grote reputatie heeft, zal  ’s avonds een optreden verzorgen met een nog onbekende gast.

Overige programmaonderdelen zullen de komende tijd worden gecommuniceerd  via de bekende lokale en regionale media en een programmaboekje.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500