Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Speeltuin Stoevenberg is open

Geplaatst op: 30 maart 2017

De jarige tweeling mocht het lint door knippen.. tekst en foto's : Joke Veldman

Kort geleden hebben de bewoners van het speeltuintje in de Stoevenberg een prijsvraag ingediend bij sportservice Overijssel. En daarmee hebben ze een cheque ontvangen van 1000 euro.

Met nog eens 5600 euro wat de bewoners zelf bij elkaar hebben gekregen en bijdragen van o.a. de Rabobank, Wetland Wonen en de Gemeente Zwartewaterland, was het vandaag donderdagmiddag rond 12.30 uur zover dat de opening plaatsvond. Tijdens NL Doet zijn de bewoners al druk geweest met afbreken en opknappen de hele dag.

Gisteren werd er nog hard gewerkt om het kunstgras te leggen een prachtige kwaliteit ‘valdemping’ iets waar de kinderen veel gemak van zullen hebben.

Veel kinderen en bewoners waren vanmiddag aanwezig en iedereen was in een ‘zonnige’ stemming en heel blij met het nieuwe speelhuis en glijbaan plus nog meer mooie toestellen en natuurlijk een paar heerlijke banken.

Namens de Gemeente Zwartewaterland waren wethouder Dick Visserman en Tineke van de Wetering van Inwoners participatie aanwezig. Ook Berend van Dalfzen was aanwezig, die heeft voor de prachtige bestrating gezorgd. Kunstgrasvoordeel (Van Dieren) leverde het kunstgras.

Namens het buurtcomite van de Stoevenberg kreeg Marjan Eikelenboom een mooi boeket als dank voor ook al haar werk hierin. Maar Marjan bedankte op haar beurt weer Tinkeke van de Wetering die heeft zich ontzettend hiervoor ingezet zelfs in haar vrije tijd !

Dick Visserman feliciteerde vooral de kinderen met hun prachtige speelparadijs en hoopt dat ze er nog ontzettend veel plezier van zullen hebben.

Daarna mochten de jarige tweeling het lint doorknippen en eindelijk konden ze het in gebruik nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500