Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Seizoen voor de Snelvliegers is begonnen

Geplaatst op: 2 april 2017

Voor de Snelvliegers is het nieuwe seizoen aangebroken. De eerste africhtingsvlucht ging vanuit Ede over een afstand van 73 km. Nog niet iedereen had er zin in, maar de meeste liefhebbers hebben zich afgelopen vrijdagavond toch aangemeld met hun duiven. 

Dit africhtingsconcours is een goed begin om de computers en de elektronische klokken te testen of alles nog naar behoefte werkt. Slecht een kleine storing diende zich vrijdagavond na het inkorven aan doch dit was in no time opgelost.

Het werd zelfs een mooi vluchtje, de duiven kwamen als speren naar huis. Slechts 48 minuten na de lossing werden de eerste twee duiven geconstateerd: één bij Reind Breman en één bij Dirk Altena. De computer bepaalde zo ook de uitslag van de eerste twee. Beide duiven lagen ongeveer 90 seconden los vooruit op het grote peloton wat toen in korte tijd elkaar opvolgde. De snelheid van de eerste was ruim 90 km per uur. Dit belooft nog wat als dit zo doorgaat in het nieuwe seizoen doch wij zullen hier maar niet van uit gaan.

In concours stonden 504 duiven die om 10.30 uur werden gelost. Aankomst eerste duif 11.18 uur, laatste prijsduif 11.28 uur.

De eerste 25:
1-8-23-24 en 25 Reind Breman
2-13-18 en 22 Dirk Altena
3 Herman van der Haar
4 en 15 Tiem Schilder
5-6-17 en 20 Piet Breman
7 Wilfred Boes
10-11-16-19 en 21 Albert van Riesen
12 Bert Eenkhoorn
14 Berend Bos & Zn.

Zaterdag 8 april is er nog een africhtingsconcours. Ditmaal vanuit Wijk bij Duurstede. De afstand is dan 88 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500