Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Naberman tevreden en teleurgesteld

Geplaatst op: 3 april 2017

Tim Naberman ‘baalde’ zaterdag toch even na afloop van de Omloop van Noord-West Overijssel. Hij reed heel knap naar een derde plek. “Ik stond nog nooit op het podium van een klassieker, het is mooi dat me dat lukt voor eigen publiek. Maar als je zo dichtbij de overwinning bent, baal je ook best wel even. Maar ik moest erop gokken de snelle mannen voor te  blijven, ik heb er alles aan gedaan om te kunnen winnen. Dan moet ik er ook maar tevreden mee zijn.”

En dat mag Naberman zeker. Het scheelde een haar of hij was in de voetsporen van vader Erik getreden, die in 1988 wel won voor eigen publiek.  In het shirt van de Noordwesthoek stond Naberman om 14 uur klaar om te starten op het Havenplein van Genemuiden. De 17-jarige Hbo-student hoopte vurig dat het  hard zou gaan waaien. Hoewel dat mee viel, sloeg het veld bij de junioren uiteindelijk volledig uiteen. Na een val in Mastenbroek viel de eerste aanval van drie renners te noteren. Zij kregen echter geen ruimte, net als een nieuw trio avonturiers bij Hasselt gebeurde. Een eerste echte kopgroep ontstond voorbij Giethoorn. Filip Heinen, Jesse de Rooij en Sebastian Vegter namen anderhalve minuut voorsprong, maar bij Kuinre bleek van dit drietal alleen Heinen sterk genoeg om het jagende peloton voor te blijven.

Niet veel later ontplofte de wedstrijd door een nieuwe valpartij. Alleen de renners die attent van voren koersten – zoals Naberman en Tim Marsman (Hattem)  bijvoorbeeld deden- maakten toen nog aanspraak op de zege. Bij de verzorging zagen de mee gereisde ouders een kopgroep van achttien steeds verder weg rijden van de anderen. Uiteindelijk bleven van deze groep dertien mannen over. Een eerst poging om weg te komen van Naberman bij Hasselt mislukte. Op de Hasselterdijk was de kopgroep nog acht man groot, op het industrieterrein van Genemuiden was het moment voor Naberman gekomen om nog eens een alles-of-nietspoging te ondernemen. Op de finishstraat kwamen echter nog twee renners voorbij. Edo Maas won en Tim Naberman mocht als derde mee op het podium.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500