Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweehonderd leerlingen doen verkeersexamen

Geplaatst op: 3 april 2017

Deze week is er weer het landelijke verkeersexamen voor groep 7 van de basisscholen. De theorie wordt afgenomen op donderdagmorgen (6 april) en in Genemuiden is het praktijk gedeelte op vrijdagmorgen (7 april). In Genemuiden betekent het dat bijna tweehonderd leerlingen van groep 7 vrijdagmorgen vanaf half negen met tussenpozen van 45 sec. op de fiets stappen.

Langs de route zijn ongeveer 25 controleposten, gevormd door vele moeders en verkeersouders, die de kinderen  indien nodig begeleiden en aanmoedigen. Aan het einde van de route bij de brandweer krijgen de kinderen enkele vragen over de dode hoek van een vrachtwagen. Na afloop kunnen de kinderen en hun leerkracht In de Overtoom wat drinken.

Veilig Verkeer Nederland wenst de kinderen heel veel succes en hoopt op mooi weer voor de kinderen en voor de posten langs de route.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500