Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Regio investeert in aanpak werkloosheid

Geplaatst op: 4 april 2017

Twaalf gemeenten uit de regio Zwolle investeren ruim vier miljoen euro in individuele begeleiding van werkzoekenden. Onder meer Zwartewaterland werkt met het project ‘Aan het werk in de AMR (Arbeidsmarktregio) Zwolle’, aan het vergroten van de mogelijkheden van werkzoekenden en de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Naar verwachting worden 6349 deelnemers binnen het project geholpen met hun zoektocht naar werk.

De deelnemende gemeenten bekostigen met elkaar de helft van de projectkosten, de andere helft wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. De komst van de middelen draagt voornamelijk bij aan de mogelijkheid maatwerk te leveren. Daarnaast worden opleidingen, (sollicitatie-)trainingen, jobcoaching en plaatssingssubsidies bekostigd om de kans op de arbeidsmarkt van deelnemers te vergroten. De subsidieperiode loopt van 1 april 2017 t/m maart 2019.

Werkcoaches
De gemeenten streven naar een ‘inclusieve arbeidsmarkt’, een arbeidsmarkt die niemand buiten spel zet, die plaats biedt aan jongeren, ouderen, mensen met en zonder beperking en statushouders.

Door werkcoaches van de gemeenten worden vaardigheden, opleidingen en affiniteit van de werkzoekenden in beeld gebracht waarna kandidaten actief worden begeleid naar een passend re-integratietraject. Voor de inzet van leer/werkplekken wordt het lokale bedrijfsleven actief betrokken, zodat vraag en aanbod zo veel mogelijk op elkaar aan sluiten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500