Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Informatiebijeenkomst over autisme

Geplaatst op: 5 april 2017

De gemeente Zwartewaterland organiseert op dinsdag 11 april in samenwerking met het Autismehuis een informatiebijeenkomst over autisme. De bijeenkomst in het gemeentehuis is bedoeld voor inwoners die te maken hebben met autisme, maar ook voor huisartsen, sportverenigingen of wanneer u gewoon meer wilt weten over autisme.

“Tijdens de bijeenkomst bespreken wij graag met u wat autisme is, hoe u het kunt herkennen, hoe u hier het beste mee om kunt gaan, wat autisme betekent in het dagelijkse leven, enzovoorts. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig”, aldus de organisatie.

Datum en tijd
Wanneer: 11 april 2017
Tijdstip: 19:15 – 21:00 uur
Locatie: Raadszaal gemeentehuis Hasselt

Wat is Autisme?
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Autisme is aangeboren en blijft gedurende het leven een rol spelen. Autisme wordt niet veroorzaakt door bijvoorbeeld opvoeding. Mensen met autisme hebben vaak een goed oog voor detail, zijn recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben bijvoorbeeld moeite met overzicht houden en sociale contacten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500