Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knapzaktocht naar weidevogels bij Weidevol

Geplaatst op: 6 april 2017

Tureluur (Tringa totanus), Scolopacidae, Steltlopers, Steltloperachtigen (Charadriiformes), weidevogels, Vogels (Aves), fauna, weidevogel, steltloper, vogel - Skrok, Wommels, Littenseradeel, Littenseradiel, De Greidhoeke, Friesland, Frysln, Nederland, Europa, Skrok

Natuurboerderij Weidevol en Natuurmonumenten organiseren op 6 mei een knapzaktocht die in het teken staat van de oer-Hollandse weidevogels. Zij bieden een uniek kijkje in de wereld van weidevogels.

In boerderij Weidevol vertelt de boer of boerin over de biologische bedrijfsvoering. Bezoekers kunnen de stallen bekijken of de gids volgen naar het weidevogelgebied achter de boerderij. Daar vertelt hij alles over weidevogels. Bezoekers kunnen, gewapend met knapzak, picknicken rondom de boerderij. En als het weer meezit, gaan de koeien deze dag voor het eerst weer naar buiten. Altijd een leuke gebeurtenis om te zien!

Natuurmonumenten en Weidevol werken sinds eind 2014 samen. Met deze samenwerking willen ze juist de weidevogels weer toekomst geven. Bij de boerderij laten ze zien dat natuur en landbouw samen kunnen gaan. De eerste weidevogels zijn er weer, maar landelijk daalt het aantal jaarlijks.

Vanaf 9.30 uur zijn bezoekers welkom bij boerderij Weidevol, Oppen Swolle 23. Op de boerderij zijn allerlei (kinder-) activiteiten. Op verschillende tijden gaat er een gids het poldergebied in.

Reserveer de tocht via de website www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.  Aanmelden voor maandag 24 april. De kosten zijn € 10,- voor leden van Natuurmonumenten, € 15,- voor niet leden. Kind lid € 7,- kind niet lid 10,-).

Extra informatie

De tocht met de gids duurt ongeveer 1 uur en 15 min. Vergeet niet laarzen en verrekijker mee te nemen! Voor meer informatie kan men contact opnemen met Regina Brouns, T(06) 10597580 of Erica Prikken T(06) 22370837

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500