Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veiligheid voorop bij opruimwerkzaamheden brand

Geplaatst op: 6 april 2017

Bijna twee weken na dato zijn de beelden nog steeds indrukwekkend. Daar waar eens het oudste pand van Délan stond, lopen nu mannen in witte pakken. Een kraan bergt het restant van onder andere biezen en garen. 

Het afval wordt niet zomaar in containers gestopt, vertelt één van de ‘slopers’. In de containers worden luchtdichte zakken geplaatst, een binnen- en buitenzak. Daarin wordt het afval gestort. De zakken worden daarna hermetisch gesloten, waarna het afval vervoert wordt naar Lelystad.

Overigens is voorzichtigheid geboden. Bij een van de aangrenzende panden, waar ook flinke schade is, is het gevaar aanwezig dat een deel van de muur het begeeft. De buurtbewoners kregen onlangs overigens een bos bloemen van de jongens die de vuurzee aanrichtten.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500