Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dankzij veel vrijwilligers veilig het verkeer in

Geplaatst op: 7 april 2017

Het is alsof ze klaar staan voor een wedstrijd: in een lange rij wachten de scholieren van groep 7 van de basisscholen op het vertreksein. Bij d’ Overtoom beginnen ze aan het praktijkdeel van hun verkeersexamen, in de wetenschap dat ze allemaal geslaagd zijn voor het theorie-examen van donderdag. Twee twijfelaars werden tijdens een herexamen alsnog over de streep getrokken.

Wie op vrijdag door Genemuiden rijdt, moet onder de indruk raken van het logistieke apparaat dat nodig is voor dit examen. Op strategische punten zitten vrijwilligers klaar om de deelnemers te beoordelen, bij d’ Overtoom is het een drukte van belang en bij de brandweerkazerne leren kinderen wat over de dode hoek. “In totaal zijn we met 72 vrijwilligers deze dag. Het is altijd weer mooi als we het rond krijgen, want dit is een belangrijke dag. Gelukkig hebben we er mooi weer bij…”, zegt Leen Oudenaarden van VVN afdeling Genemuiden.

Hij staat in zijn lichtblauwe jas in de zon. Prima vertoeven inderdaad. Aart van Dijk inspecteert ondertussen de fietsen van alle scholieren op deugdelijkheid. De remmen moeten werken, het stuur moet goed zitten en ook andere onderdelen worden doorlopen. Wie de test doorstaat, mag aansluiten in de rij die wacht op het signaal ‘go’. “Alle scholieren doen sowieso mee, ook als de fiets wordt afgekeurd. Dan mogen ze rijden op een fiets van een rijwielhandelaar, maar dat is nog niet nodig geweest”, vertelt Oudenaarden.

Om de 45 seconden vertrekken de leerlingen. Dan steken ze meteen hun hand naar links en beginnen ze aan hun parcours door Genemuiden. Op weg naar een veilige toekomst in het verkeer. Dankzij de vele vrijwilligers van VVN.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500