Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloërs kunnen degradatie niet voorkomen

Geplaatst op: 8 april 2017

Tekst en foto's John Poot

18 wedstrijden gespeeld, 2 gewonnen en 16 wedstrijden verloren. Dit was niet genoeg voor de waterpoloërs van DEK om in de 3de klasse te blijven. Nadat DEK vorig jaar nog kampioen werd, was het dit jaar een stuk moeilijker na het vertrek van een belangrijke speler en wat blessures  in het team. Terwijl de heren het laatste half jaar zich goed kon meten met de tegenstanders.

Zaterdag werd de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld in Genemuiden tegen Proteus 3 uit Twello.De heren begonnen de wedstrijd met pressing half veld. Proteus wist de scoren te open in de wedstrijd de gelijk opging. Wel werd de wedstrijd pittiger. Qua doelpunten ging de wedstrijd gelijk op maar na het derde partje nam Proteus meer afstand van DEK, waardoor het doek voor DEK definitief viel en werd degradaties een feit.

Dus volgend jaar spelen de waterpoloërs uit een klasse lager, maar zijn de wedstrijden wel in de buurt. Volgend seizoen gaat er weer een speler van DEK naar de grote buurman Swol in Zwolle, Frank Beens gaat de club verlaten om zich verder te ontwikkelen. Trainer Gerrit Riezebosch blijft ook het komende seizoen trainer van de club.

Eindstand DEK H1 – Proteus H3 3-7 (1-2, 2-1, 0-3, 0-1)

Doelpuntenmakers DEK: Bartel Brouwer 1x, Bert Roeten 1x en Bernard van Es 1x

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500