Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook sterk CoVos prooi voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 8 april 2017

Dat de vorm er in zit zo aan het eind van het seizoen dat werd wel duidelijk de afgelopen weken. Dit maakte dat de dames uit Genemuiden zaterdag zin hadden om aan te treden tegen de nummer 3 van de ranglijst, Covos. De dames van Covos komen uit Easterein en hebben een goed seizoen achter de rug. De uitwedstrijd daar verloor Ruutvoorn met 3-1, alhoewel de sets toen nipt verloren werden. Ook dit gegeven maakte dat er kansen geroken werden.

Toch liep het niet zoals de afgelopen weken. In de eerste set waren er meer servesfouten dan we gewend zijn van de dames. En daar waar Ruutvoorn de afgelopen weken ook tactisch makkelijk wist te scoren bleek de verdediging van Covos aardig taai. Uitlopen lukte dus niet. Tot het eind van de set was het stuivertje wisselen. Pas op 21-21 wist Ruutvoorn met een aantal sterke acties de eerste set naar zich toe te trekken. Het werd 25-22

In de tweede set begon Covos heel sterk en was de servespass aan Genemuider zijde niet goed genoeg om Covos onder druk te zetten. Dit resulteerde in een stand van 1-8. Ruutvoorn liet echter wel zien dat het zich niet snel gewonnen geeft. De dames kwamen terug en net als in de eerste set werd het weer spannend. Covos won deze set met 25-21.

Ondanks het voornemen om sterk te beginnen liep Covos de derde set weer uit tot zelfs 10-3. De koppies gingen al wat hangen bij Ruutvoorn, maar door een zeer sterke servesserie van Corien van de Wetering wisten de dames van 13-17 achter naar 21-17 voor te komen. Covos bleef echter goed verdedigen en zo werd het zelfs 26-24 deze set, gelukkig in het voordeel van Ruutvoorn.

Kenmerken voor de vierde set was het lastig kunnen komen tot scoren. Covos zat er verdedigend en blokkerend goed bij en Ruutvoorn kreeg de bal maar moeilijk op de grond. Op 15-23 kreeg Els Hermeler een verdiende publiekswissel. De IJsselmuidense speelde 5 jaar voor Ruutvoorn waarvan ze de laatste 4 jaar een waardevolle basisspeelster was. Volgend seizoen is ze echter woonachtig in Nijkerk, vandaar dat ze vertrekt. De set ging vervolgens met 19-25 verloren.

In de vijfde set kwam Geerke van der Haar op 3-2 aan serve om vervolgens sterk door te serveren tot 12-2. Op 13-4 kreeg Geerke haar publiekswissel, na 30 jaar Ruutvoorn waarvan 22 in dames 1 hangt zij haar volleybalschoenen aan de wilgen. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld met Jenita Timmerman en Joanne Beens. Met 3-2 werd er gewonnen. Met deze uitslag vestigt Ruutvoorn zich nog steviger in de middenmoot.

Na de wedstrijd kreeg ook coach Gerry Smit haar afscheidsapplaus en cadeau, zij gaat volgend seizoen de mannen van Harderwijk trainen en coachen.

Over twee weken is er de laatste wedstrijd van het seizoen in Emmeloord. Daar wordt er gespeeld tegen Vovem wat na zaterdag de derde plek in neemt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500