Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub redt in de slotfase een punt

Geplaatst op: 8 april 2017

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden leek zaterdag lang tegen een nederlaag tegen Sparta Nijkerk aan te lopen, maar redde met twee late doelpunten een punt: 2-2. Desondanks doet Genemuiden slechte zaken in de strijd om de derde periode.

Uit de eerste de beste aanval van Sparta Nijkerk scoorde Davids meteen de 1-0. Daarna bleef Nijkerk de betere ploeg en dat leidde na een kwartier tot de 2-0, waarbij Erik Rotman de bal het laatste zetje gaf. Omar Kavak was daarna dicht bij een doelpunt, maar ook de thuisploeg bleef kansen houden.

Na de rust drong Genemuiden aan. Anne van der Kolk kon een mooie steekpass van Menting niet afronden en Job van Dalfsen wist een corner van Rotman niet binnen te werken. Aan de andere kant bleef ook Nijkerk kansen houden. Naarmate de goal uit bleef, leek een nederlaag onafwendbaar. Anne van der Kolk dacht daar na 81 minuten echter anders over. Hij schoot prachtig raak: 2-1.

Daarna zette Genemuiden vol aan en dat leidde uiteindelijk vlak voor tijd tot de 2-2. Danny Menting kopte raak uit een corner. Omar Kavak zorgde daarna zelfs nog bijna voor de 2-3.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500