Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooie dag voor de natuur

Geplaatst op: 9 april 2017

Grutto's zijn er nog niet veel gezien. tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

De natuur barst los een week voor pasen. Kieviten die volop duikelen, jagende grutto’s, en parende hazen. Fietsende mensen zijn er getuige van aan de Groene steeg en stoppen even om te kijken. “Ik ben op zoek naar de Leeuwerik”, zegt een wandelende man. “Ik heb hem nog niet kunnen vinden en grutto’s heb ik hier ook nog niet zo veel gezien”. Wel heeft hij de eerste Zwaluwen weer gezien bij het Veneritekanaal ter hoogte van het rode torentje. Kortom: De natuur komt weer volop tot leven, in de hoop dat er nog meer weidevogels zich zullen laten zien.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500