Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP gaat verkiezingen in met Slingerland

Geplaatst op: 10 april 2017

Maarten Slingerland is volgend jaar lijsttrekker voor de SGP. Dat is bekend gemaakt tijdens de voorjaarsvereniging van de SGP-kiesvereniging . De lijsttrekker van de afgelopen periodes, huidig wethouder Arie Speksnijder, had aangegeven zich terug te willen trekken als lijstrekker voor deze gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf 1994 heeft hij zijn taak als lijsttrekker vervuld. “Mede door zijn kenmerkende inzet staat de SGP Zwartewaterland waar ze nu staat”, aldus de SGP.

Het bestuur had fractievoorzitter Maarten Slingerland als nieuwe lijsttrekker voorgedragen. Unaniem is hij verkozen waardoor hij de lijst van de SGP Zwartewaterland in 2018 zal aanvoeren. De overige kandidaten voor de kieslijst zullen nog nader worden vastgesteld.

De keuze voor Maarten Slingerland als lijsttrekker is een voor de hand liggende en logische keuze. “Slingerland, sinds 2010 raadslid en sinds 2013 fractievoorzitter, heeft in de afgelopen raadsperiodes het “SGP-geluid” op waardige en originele wijze vertolkt. Zowel in de raadszaal als op straat”, vindt de partij.

In zijn dankwoord waardeerde Slingerland de brede en eensgezinde steun voor zijn lijsttrekkerschap en benadrukte deze verantwoordelijke taak ‘alleen op zich te kunnen nemen met hulp van Diegene die alles bestuurt en leidt’.

Verder heeft Dirk van der Sluis tijdens deze vergadering het voorzitterschap overgedragen aan Jan van Ommeren. Vele jaren heeft Van der Sluis deze taak mogen vervullen. Tijdens deze goedbezochte avond is er ook een bestuursverkiezing gehouden. Cornel Heutink  is tijdens deze vergadering door de aanwezige leden gekozen en heeft inmiddels aangegeven zitting te willen nemen in het bestuur.

SGP Zwartewaterland kijkt terug op een waardevolle avond en blikt vol vertrouwen, maar in afhankelijkheid van Boven, vooruit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500