Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kleine Belterwijde vergroot strand

Geplaatst op: 12 april 2017

Kevin Koning en Björn Glas runnen dit seizoen nog samen met hun ouders camping Kleine Belterwijde. Daar hebben behoorlijk veel Genemuidenaren een seizoensplek. Vanaf volgend jaar moeten ze het alleen doen aan de Vaste Belterweg. “Dan wisselen we van woningen, al blijven onze ouders ook dan nog wel helpen hoor…”, zegt Björn op een wat gure woensdagochtend.

Desondanks is het campingseizoen alweer begonnen, traditiegetrouw de week voor 1 april. Meestal wordt het pas serieus druk als het weer mooier wordt en een vaartocht aantrekkelijker is. Kamperen in Belt-Schutsloot betekent voor veel mensen immers ook genieten van het water. Wie ooit een plekje op de Kleine Belterwijde heeft bemachtigd, gaat er niet snel meer weg. “Er zijn nog steeds mensen die hier al vanaf de opening in 1971 een plekje hebben, maar buiten dat verjongt de camping wel. Ook voor jonge gezinnen is het hier ideaal, met een groot speelveld en een strandje”, zegt Björn.

Aan dat strandje wordt momenteel de laatste hand gelegd door ‘pa’ Erno Koning. Het is groter en aantrekkelijker geworden. “Verder zijn we bezig met de inrichting van een luxe blokhut. Vorig jaar hebben we eerste exemplaar aangepakt. Daar zit nu een toilet in en alles is luxer geworden, maar door het klapperende tentdoek heb je nog wel het echte kampeergevoel. Omdat er veel belangstelling voor was, richten we nu ook een tweede hut op deze manier in”, vertelt Kevin.

Het zijn niet de enige nieuwigheden op de Kleine Belterwijde. Recent namen Koning en Glas ook het ‘kanopark’ van Vaartjes over, die jarenlang aan de voet van de hoge brug kano’s verhuurde. “Wij verhuurden overigens zelf ook kano’s. Net zoals wij hier een haven met ligplaatsen hebben. Verder bestaat de camping uit 140 vaste plekken, veertig losse plekken, luxe blokhutten en trekkershutten. Een apart camperveld is ook nog een plan waaraan we werken. Campers winnen nog steeds aan populariteit merken wij.”

Björn en Kevin nemen volgend jaar het stokje over op de Kleine Belterwijde, de camping waar ze opgroeiden. “Mijn opa begon hier in 1971. Hij had een baggerbedrijf en zocht iets voor zijn oude dag. Daarom spoot hij hier het terrein op en begon een camping”, vertelt Björn. Waar nu stacaravans en blokhutten staan, was toen nog moeras en veen. De band met de natuur is desondanks nog steeds voelbaar en zichtbaar. Gasten beginnen altijd over het natuurschoon en zelf zien de inwoners van Zwartsluis ook dat ze in een bevoorrechte positie zitten qua omgeving.

Waar het drukke Giethoorn tegenwoordig wordt bezocht door zo ongeveer alle nationaliteiten, heeft de Kleine Belterwijde vooral Nederlands publiek. Kevin: “En dan ook nog vooral uit het noordelijk deel van het land. Alles tussen Apeldoorn en Assen en Emmen zo ongeveer, met opvallend veel mensen hier uit de regio. Onder meer uit Genemuiden hebben we veel vaste gasten.”

De weersvoorspellingen voor de Passen zijn ondertussen niet best. De grote drukte zal vermoedelijk nog even op zich laten wachten. In de zomer zit het duo ongetwijfeld weer weinig stil. “Dan je inderdaad van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk. Geen dag is ook hetzelfde. Je kunt een planning maken, maar er komt altijd wel weer iets anders tussendoor. En dat is ook wel de charme van een camping runnen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Kleine Belterwijde vergroot strand

  1. een leuk stukje zo is het precies

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500